Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Να επαναφέρουμε σε κρατικό έλεγχο τις ενεργειακές ΔΕΚΟ

Του Χάρη Φλουδόπουλου 
 
Αποκαλυπτήρια της ενεργειακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων πραγματοποίησε προ ολίγου ο αρμόδιος εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Πετράκος, μιλώντας σε ένα ευρύ ακροατήριο θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της αγοράς στο Athens Energy Forum.

Ο κ. Πετράκος τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας και τόνισε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κόμμα ανέλθει στην εξουσία θα είναι να επανέλθουν υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες που πιθανώς θα αποκρατικοποιηθούν (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ).

Επιπλέον ο κ. Πετράκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ευθέως, τόσο την πρώτη φάση αποκρατικοποίησης –με την είσοδο του ομίλου Λάτση στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, όσο και τη β’ φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη για την πώληση του 35% που κατέχει το δημόσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις επιφυλάξεις του μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εξέταση για την εμπλοκή προσώπων στη διαδικασία, όπως ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Τέλος, ο κ. Πετράκος, για το θέμα της ΑΟΖ, τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων, σε πρώτη φάση, με χώρες όπως η Λιβύη, η Αλβανία, η Αίγυπτος και η Ιταλία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα