Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αθανασόπουλος: Έως το Πάσχα οι αποκρατικοποιήσεις ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ

Ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔΈως το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, των έξι ακινήτων κρατικής ιδιοκτησίας στο εξωτερικό και ενός ακινήτου στη Ρόδο δηλώνει στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος.

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα της πώλησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ο κ. Αθανασόπουλος τονίζει πως για το Ταμείο «μετράνε μόνο τα χρήματα» και ότι «όποιος προσφέρει τα περισσότερα, εκείνος λαμβάνει και την ανάθεση».


Συνεχίζοντας, ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν πρέπει να πουλά με την πλάτη στον τοίχο – εκτός κι αν χρειάζεται τα χρήματα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει την «ατυχία» που πηγάζει από το γεγονός ότι η Ελλάδα καλείται τώρα να πωλήσει κρατική περιουσία, τη στιγμή που οι συνθήκες θα ήταν πολύ ευνοϊκότερες τη δεκαετία του 1990.

«Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι σήμερα δεν θα πρέπει να κάνει κανείς αυτό που έπρεπε να είχε κάνει σε καλύτερους καιρούς. Σήμερα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε επενδύσεις και να προσελκύσουμε ξένο κεφάλαιο», συμπληρώνει ο κ. Αθανασόπουλος.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στην άποψη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις, ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά παραδέχεται ότι «έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα, το οποίο πρέπει να τις υλοποιήσει».


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα