Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία

Φροντιστηριακά μαθήματα στα σχολεία θα παρέχονται από τον ερχόμενο μήνα στους μαθητές των γυμνασίων και από τον επόμενο Σεπτέμβριο στους μαθητές λυκείων όλης της χώρας καθώς το υπουργείο επαναφέρει την ενισχυτική διδασκαλία.      
Από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα οι μαθητές Γυμνασίων μέσα στον επόμενο μήνα και οι μαθητές Λυκείου με τη νέα σχολική χρονιά θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας δωρεάν. Το πρόγραμμα επανέρχεται με κονδύλια του ΕΣΠΑ, υπολογίζεται ότι θα απασχολήσει 7.000 αναπληρωτές και θα ανακουφίσει σημαντικά τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στο κόστος των φροντιστηρίων.

Τα Γυμνάσια αρχίζουν να συγκεντρώνουν μαθητές που ενδιαφέρονται για δωρεάν μαθήματα και τα τμήματα θα οργανωθούν από κοινού από 4-5 σχολεία κάθε περιοχής. Έτσι αν ένα τμήμα μένει με λίγους μαθητές θα απορροφάται από άλλο.

Τα μαθήματα που θα προσφέρονται στο Πρόγραμμα είναι: Μαθηματικά, Αρχαία, Νέα και Αγγλικά για την πρώτη Γυμνασίου και στις επόμενες δυο τάξεις προστίθενται η Φυσική και η Χημεία.

Κριτήρια για την συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα είναι ο βαθμός τριμήνου στο αντίστοιχο μάθημα που θέλουν να παρακολουθήσουν αλλά και ο μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα.

Πηγή:Α' Πρόγραμμα ΕΡΤ/Ert.gr
  • Ρεπορτάζ:Δήμητρα Σταύρου
  • Επιμέλεια σύνταξης:Γιάννης Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα