Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Θεοχάρης προς εφοριακούς: "Να εισπράττετε μόνο από όσους μπορούν να ανταποκριθούν"

Επιχειρεί να «μαζέψει» τις ποινικές διώξεις για χρέη άνω των 5.000 ευρώ
Με μία ακόμη εγκύκλιο του, αυτή τη φορά προς τους εργαζόμενους στις εφορίες, ο γγ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης καλεί σε συστράτευση όλους όσους εργάζονται σε υπηρεσίες εσόδων, και επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η εγκύκλιος για την άσκηση ποινικής δίωξης σε όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ.
Ειδικότερα τονίζει ότι πρέπει οι υπηρεσίες να σταθούν κοντά τους πολίτες που δοκιμάζονται, να κρίνουν δίκαια και να εισπράττουν μόνο από αυτόν που μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

«Παράλληλα έχουμε χρέος να κρίνουμε δίκαια. Να εισπράττουμε από αυτόν που μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ανακαλύπτουμε τον φοροφυγά. Έχουμε χρέος δικαιοσύνης απέναντι στους πολίτες  και χρέος αποτελεσματικότητας, απέναντι σε όσους έχουν πληγεί από τα δυσβάστακτα μέτρα. Είμαστε θεματοφύλακες του προϋπολογισμού και πρέπει να τον προφυλάξουμε από αστοχίες», επισημαίνει ο κ Θεοχάρης.        
«Ο ρόλος μας είναι υποστηρικτικός του φορολογούμενου» σημειώνει και ξεκαθαρίζει ότι οι επίορκοι «δεν έχουν θέση ανάμεσα μας», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα μακριά από ψευδοσυναδελφική αλληλεγγύη».
Νωρίτερα μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «το ζήτημα δεν είναι να πάει κανένας φυλακή, το ζήτημα είναι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί να εξοφληθούν», και επεσήμανε  ότι η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε για να υπενθυμίσει τον νόμο.
Την ίδια ώρα μια άλλη εγκύκλιος που εξεδόθη για τον αριθμό των δόσεων που μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους οι φορολογούμενοι και τα απαραίτητα δικαιολογητικά δημιουργεί σοβαρή σύγχυση αλλά και ουρές στις εφορίες.
Πολίτες προσέρχονται για να ζητήσουν με νέα αίτηση τις επιπλέον δόσεις που προβλέπει η εγκύκλιος Θεοχάρη, αλλά οι έφοροι φοβούνται να τις δώσουν λόγω των επιπλέον δικαιολογητικών που απαιτεί η ίδια εγκύκλιος.
Με την εγκύκλιο αυτή, οι πολίτες καλούνται να μαζέψουν ένα βουνό από δικαιολογητικά προκείμενου να καταθέσουν την αίτησή τους, τα οποία όμως ο έφορος συνήθως δεν τους τα ζητούσε ούτε για την αρχική αίτηση –αν και προβλέπονταν από τον ν.2648/1998- με αποτέλεσμα οι διευθυντές των ΔΟΥ να μένουν εκτεθειμένοι και υπόλογοι και για όσες ρυθμίσεις έδιναν ως τώρα.

ΠΗΓΗ:Newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα