ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

EDF ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ

Η δεκαετία του 1990 και του 2000 σηματοδοτήθηκε από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και την ταυτόχρονη αύξηση της παγκόσμιας εμβέλειας της EDF.
Το 1999, η EDF υπέγραψε τη χάρτα για την αειφόρο ανάπτυξη, η δέσμευση επεκτάθηκε το 2001 με τη δημοσίευση της Agenda 21.

Τον Απρίλιο του 2002, ο Όμιλος απέκτησε πιστοποίηση ISO 14001.

Την 1η Ιουλίου 2004, το 70% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας άνοιξε στον ανταγωνισμό. Στις 19 Νοεμβρίου, υπήρξε μεταβολή στην εταιρική μορφή σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Αυτή η μεταβολή δημιουργεί νέες εμπορικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας των πολλαπλών ενεργειακών υπηρεσιών και προσφορές. 


Στις 21 Νοεμβρίου, 2005, έφερε στην ΕD μέσω του χρηματιστήριου, πέντε εκατομμύρια ιδιώτες μετόχους.

Από το 2006, ο Όμιλος EDF έχει θέσει σε εφαρμογή   πρόγραμμα επενδύσεων € 40 δισεκατομμυρίων ευρώ , για την υποστήριξη μιας φιλόδοξης βιομηχανικής ανάπτυξης και στρατηγικής.

Το 2009, στην EDF ενοποιούνται ευρωπαϊκές θέσεις της στη Μεγάλη Βρετανία (EDF Energy ολοκλήρωση του έργου), τη Γερμανία (ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων μεταξύ της EDF, η EnBW και η E.ON), το Βέλγιο (εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της SPE), την Αυστρία (αυξημένη συμμετοχή σε Estag) , Ολλανδία (ανάθεση της Sloe σταθμού) και την Πολωνία (συνέχεια ολοκλήρωση των πολωνικών θυγατρικών).

Το 2010 ο Nam Theun 2 (Λάος) υδροηλεκτρικός σταθμός, που χτίστηκε από την EDF για την NTPC , τέθηκε σε λειτουργία. Εκτός από τη δέσμευσή της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η EDF καταδεικνύει επίσης τη φιλοδοξία της για την ηλεκτρική κινητικότητα μέσω μιας ενεργούς πολιτικής συνεργασίας και προσφέροντας απλή, ανταγωνιστική και ασφαλείς λύσεις επαναφόρτισης.

Το 2011, η EDF κλείνει την πώληση της συμμετοχής της στην EnBW στο κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης για € 4,669 δισεκατομμύρια στις αρχές του 2011.Η EDF γίνεται ο μοναδικός ιδιοκτήτης της EDF Energies Nouvelles.Η ΕDF αποκτά συμμετοχές στην Ιταλική Edison , και πωλεί 50% των μετοχών της στην Edison Edipower. Η EDF συμφωνεί να λάβει το 15% των μετοχών του έργου για τον αγωγό της "Gazprom South Stream". Πήρε την απόφαση για την κατασκευή του τερματικού σταθμού LNG στη Δουνκέρκη, για να συνδεθεί με τις γαλλικές και βελγικές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα