Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΕΤΕπ: Δάνεια άνω του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα το 2013 Πηγή:www.capital.gr


Της Δήμητρας Καδδά

Σημαντικά υψηλότερα του 1 δισ. ευρώ αναμένονται να είναι τα δάνεια που θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Ελλάδα εντός του 2013 σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου οι αντιπρόεδροι της τράπεζας, Dario Scannapieco και Mihai Tanasescu.

Πρόσθεσαν ότι 2012, παρά τη δύσκολη συγκυρία, διατέθηκαν 909 εκατ. ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν νέα δάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ και συμβασιοποιήθηκαν 705 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των κονδυλίων του Jessica. 


Σύμφωνα με τους αντιπροέδρους της ΕΤΕπ για τους αυτοκινητοδρόμους έχει εγκριθεί δάνειο 650 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο καθώς και 200 εκατ. ευρώ απευθείας για την Ολυμπία Οδό. 

Αναμένεται η ολοκλήρωση των νέων συμβάσεων (απαιτείται έγκριση από τα κοινοτικά όργανα) και όπως αναφέρθηκε «ελπίζουμε αυτή να γίνει σύντομα».

Επιπλέον αναμένεται δάνειο 250 εκατ. ευρώ για την Αττικό Μετρό το οποίο προβλέπεται ότι θα εκταμιευτεί άμεσα αλλά και η εκκίνηση του νέου προγράμματος εγγυήσεων του εξαγωγικού εμπορίου ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο εκτιμήθηκε θα είναι λειτουργικό τον Απρίλιο ή το Μάιο (εκφράσθηκε μάλιστα η αισιοδοξία ότι τα χρήματα μπορεί να μοχλευθούν έως τρεις φορές εντός του 2013).

Τα ποσά που αναμένεται να διατεθούν φέτος περιλαμβάνουν και δάνειο προς τη ΔΕΗ (ύψους 200 εκατ. ευρώ, στο οποίο προστίθεται και ξεχωριστή γραμμή χρηματοδότησης για τη διασύνδεση των κυκλάδων που βρίσκεται στην φάση υπογραφής), μέρος των ανακυκλούμενων πιστώσεων του Ταμείου Εγγυοδοσίας των Μικρομεσαίων, της πρωτοβουλίας Jessica αλλά και άμεσων δανειακών ροών της ΕΤΕπ με εμπορικές τράπεζες.


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα