Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ 1054, ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ – ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ!

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
ΜΗΠΩΣ ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ;
Φαίνεται πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει πάρει…πολύ ζεστά το ζήτημα της “ένωσης των δύο Εκκλησιών” και φροντίζει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση: Δεν εξηγείται αλλιώς πως, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ, Ορθόδοξος Πατριάρχης σπεύδει να παραστεί στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Πάπα Ρώμης!!!

  • ΡΕΠΟΡΤAΖ MEGA
Για πρώτη φορά, Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης Πάπα Ρώμης. Στέλνοντας μήνυμα φιλίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών, ο κ. Βαρθολομαίος έλαβε την απόφαση θα ταξιδέψει στην Ιταλία και να παραβρεθεί στην ενθρόνιση του Φραγκίσκου.

"Ακόμη και πριν το Σχίσμα, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολεως δεν έχει ποτέ παρευρεθεί σε ενθρόνιση Πάπα. Δεν συνέβη ούτε πριν το 1054, αλλά ούτε και μετά" ανέφερε σε δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, με τη χειρονομία του αυτή θέλει να δείξει τη σημασία που δίνει στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών, αλλά και να υπογραμμίσει το πόσο έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό αυτές οι σχέσεις. "Όπως επίσης -πρόσθεσε- και ότι ελπίζω στην περαιτέρω ανάπτυξη τους επί των ημερών του νέου Πάπα".

Όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai, o πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην αυριανή τελετή ενθρόνισής του.

Όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, το Δαχτυλιδι του Ψαρά που θα φορέσει ο πάπας Φραγκίσκος και συμβολίζει ότι είναι διάδοχος του Αγίου Πέτρου δεν θα είναι χρυσό, αλλά απο επιχρυσωμένο ασήμι. Το δαχτυλίδι αυτό ανήκε στον Πάπα Παύλο τον Εκτο, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως μεταρρυθμιστής και προώθησε τον διάλογο με τους ορθόδοξους και του προτεστάντες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συνοδεύεται από τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, συμπρόεδρο της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, τον Ιταλίας Γεννάδιο και από τον Μπουένος Άιρες Ταράσιο.
 


Από το σχίσμα δεν έχει γίνει τέτοια αντορθόδοξη ενέργεια, η οποία υπογραμμίζει – με τον πιο πανηγυρικό τρόπο – ότι η “Συμφωνία του Μπαλαμάντ” για την ύπαρξη “δύο αδελφών Εκκλησιών” και “δύο πνευμόνων” δεν έχει μεν επικυρωθεί συνοδικά, αλλά στην πράξη – ως “λαικός Οικουμενισμός” - εφαρμόζεται κανονικότατα ή για να ακριβολογούμε αντικανονικότατα.

Δυστυχώς την αήθεια του Παναγιότατου που θα συνοδεύεται – από ποιον άλλο; – από
τον Σεβ. Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα), θα μιμηθεί δυστυχώς και το
Πατριαρχείο Ρωσίας με την αποστολή του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ
Ιλαρίωνα (Νο 2 της Ρωσικής Ιεραρχίας).

Καλύπτουμε τα μάτια από ντροπή και εκφράζουμε τον απόλυτο αποτροπιασμό μας για τις
ατυχέστατες ενέργειες των ταγών της Εκκλησίας μας.
 
Εξίσου απαράδεκτη επιστολή απέστειλε – μεταξύ άλλων – στον αιρεσιάρχη του
Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο Α΄, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος
ατυχέστατα χαρακτήρισε το θρόνο της εκπεσούσης στην αίρεση πριν από
χίλια τόσα χρόνια Ρώμης ως “Αποστολικό”!!!

Ποιες άλλες οικουμενιστικές ασχημίες θα δούμε, άραγε, αυτές τις μέρες και από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες;
πηγή: antipalos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα