Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου θα ανοίξουν εκ νέου τα καταστήματα της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής στην Κύπρο

 - Αύριο Τρίτη θα ανοίξουν οι υπόλοιπες τράπεζες                                  
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου θα ανοίξουν εκ νέου τα καταστήματα της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αύριο Τρίτη 26 Μαρτίου θα ανοίξουν οι υπόλοιπες τράπεζες στην Κύπρο.
"Όλες οι τράπεζες στην Κύπρο θα ανοίξουν αύριο εκτός από την Τρ.Κύπρου και τη Λαϊκή που θα ανοίξουν την Πέμπτη", εξηγούν οι ίδιες πηγές.
Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Αύριο θα ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες - Το επιβεβαιώνει και ο Κύπριος υπουργός Εργασίας - Γεωργιάδης: Η συμφωνία για την Κύπρο θα σταθεροποιήσει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα


Αύριο θα ανοίξουν εκ νέου οι κυπριακές τράπεζες, όπως επιβεβαιώνει με τη σειρά του και ο Κύπριος υπουργός Εργασίας, Χ. Γεωργιάδης.
"Οι κυπριακές τράπεζες θα ανοίξουν αύριο Τρίτη" δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Tαυτόχρονα, μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως η συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο, θα ωφελήσει τη Λευκωσία, αφού θα σταθεροποιήσει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Εν τω μεταξύ, διαβεβαιώσεις ότι οι τράπεζες στην Κύπρο θα ανοίξουν κανονικά αύριο παρείχε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί και ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Σωκράτης Χάσικος.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ.Χάσικος διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά αύριο αλλά με επιβεβλημένο πλαφόν στις αναλήψεις προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μαζικής εκροής καταθέσεων (bank run).
Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιο θα είναι το πλαφόν που θα επιβληθεί στις αναλήψεις.
Ερωτηθείς για το «κούρεμα» που θα επιβληθεί στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι πιθανότατα θα είναι της τάξης του 30%, ποσοστό το οποίο ανέφερε και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κυριάκος Κενεβέζος.
Σημειώνεται πως σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου καλούνται οι τραπεζικοί υπάλληλοι να είναι έτοιμοι να παρουσιαστούν στις εργασίες τους μόλις αποφασισθεί το άνοιγμα των Τραπεζών ύστερα από απόφαση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας,  και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοινό. Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες που είναι πελάτες των μόλις ανοίξουν οι Τράπεζες να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή και να περιορίσουν την εξυπηρέτηση που θα ζητήσουν στα απαραίτητα αναγκαία, διότι έτσι θα διευκολυνθούν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι άλλοι πελάτες δίνοντας την ευκαιρία στους υπαλλήλους να ανταποκριθούν στον υπερβολικό φόρτο εργασίας που θα παρουσιασθεί τις πρώτες μέρες ανοίγματος των Τραπεζών.

ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα