Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Συναντήσεις κορυφής του Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις κορυφής του Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες
Oλοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30 η συνάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στις Βρυξέλλες.
Ακολουθεί γεύμα εργασίας, ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.
Στο γεύμα συμμετέχουν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Κοινοτικές πηγές στη βελγική πρωτεύουσα δεν απέκλειαν, ανάλογα με την εξέλιξη αυτών των συναντήσεων, ο κ. Βαν Ρομπάι να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με κορυφαίους ευρωπαίους ηγέτες, όπως την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο.
Η συνεδρίαση του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 (ώρα Ελλάδας). Λαγκάρντ και Ντράγκι θα συμμετάσχουν επίσης στη συνάντηση του Eurogroup.
Πληροφορίες από τη Λευκωσία αναφέρουν ότι το θέμα της Κύπρου δεν τελειώνει με τη συμφωνία -αν αυτή τελικά υπάρξει- του Eurogroup. Αναμένεται να ακολουθήσουν ρυθμίσεις που αφορούν τη δημοσιονομική προσαρμογή (μισθοί, συντάξεις, απελευθέρωση αγορών, αγορές, απολύσεις στο Δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις) που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε χώρες που βρίσκονται ήδη στο μνημόνιο όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Ο Νίκος Αναστασιάδης έφθασε γύρω στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Κύπρου είχε φθάσει λίγο νωρίτερα στις Βρυξέλλες προερχόμενος από τη Λευκωσία, μέσω Αθήνας, με αεροπλάνο που έθεσε στη διάθεσή του η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αποστολή που τον συνοδεύει έχουν να εκτελέσουν μια δύσκολη αποστολή για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και για την αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας από την οποία απειλείται η οικονομία, αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη Δανειακή Σύμβαση», ανέφερε γραπτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του κύπριου προέδρου με την τρόικα στις Βρυξέλλες και θα το ενημερώνει.
Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα