Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Βούλευμα σοκ του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην υπουργό


Tsoxatzopoulos8 600 375 -1520156786Ένα καλοστημένο σχέδιο μέσα από πλήθος offshore εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών , όπως αποκαλύπτει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε καταστρώσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τους συγκατηγορουμένους του προκειμένου να σβήνουν τα ίχνη από τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος καλείται να λογοδοτήσει μαζί με άλλα 18 άτομα στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με το βούλευμα, ήταν ο άνθρωπος που διηύθυνε την οργάνωση και κατένειμε τους ρόλους, μαζί με τον εξάδελφό του Ν. Ζήγρα.

Ως προσωπικότητα που "ρέπει προς το έγκλημα με μοναδικό σκοπό το χρήμα", περιγράφεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και οι συγκατηγορούμενοι του, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.
Με το παραπεμπτικό για 19 από τους αρχικά 21 κατηγορούμενους βούλευμα τους (αρ. 545/2013), οι Εφέτες θεωρούν ότι ο προσωρινά κρατούμενος Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοι του αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση, με δομή και συγκεκριμένους ρόλους που «τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου».
Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η εν λόγω οργάνωση δημιουργήθηκε στις αρχές του 1998 και δραστηριοποιήθηκε έως και τον Απρίλιο του 2010, με σκοπό να αποκρυβούν «σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου». Κατά την κρίση των εφετών, όλοι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στην οργάνωση αναλόγως του ρόλου που είχε ο καθένας.
 ΠΗΓΗ:parapolitika/prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα