Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Κραυγή» αγωνίας από την ΟΛΜΕ – «Επιδιώκεται η διάλυση του δημόσιου σχολείου»

Επιστολή προς τους γονείς των μαθητών απέστειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης(ΟΛΜΕ), προκειμένου να κοινοποιήσει τις απόψεις της γύρω από το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αλλά και της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.  
«Επιδιώκεται η διάλυση του δημόσιου σχολείου» και συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι «υπάρχουν σχολεία χωρίς χρήματα, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους - θέρμανση, αναλώσιμα, λογαριασμοί, κλπ - με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, με συμπτύξεις τμημάτων και κλείσιμο σχολικών μονάδων, με πολλούς μαθητές μας να ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας» διαμήνυσε μεταξύ άλλων, η ΟΛΜΕ.
«Δεν είναι οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι για τα άδεια ταμεία των σχολείων, τις παγωμένες αίθουσες, τα κενά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για τις στοιβαγμένες αίθουσες με 30 μαθητές, που σίγουρα θα είναι ο κανόνας από την επόμενη σχολική χρονιά. Υπεύθυνες είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, η Τρόικα και η ΕΕ που μετατρέπουν την εκπαίδευση σε χώρο που θα λειτουργεί με όρους επιχείρησης» καταλήγει η επιστολή της ΟΛΜΕ.

ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα