ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Βαρθολομαίου - Πάπα στο Βατικανό


Ο Πάπας Φραγκίσκος, πρόκειται να συναντηθεί, σήμερα το πρωί στο Βατικανό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση στον Αργεντινό Ποντίφικα, να επισκεφθεί το Φανάρι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στον θερμό εναγκαλισμό του Πάπα Βεργκόλιο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο τέλος της χθεσινής «τελετής για την έναρξη του ιερατικού λειτουργήματος του επισκόπου της Ρώμης και διαδόχου του Πέτρου», όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο ποντίφικας.


Σε ειδικό αφιέρωμά του, το τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno μετέδωσε, πριν λίγο ότι «ο νέος πάπας, με τις πρώτες του κινήσεις, δείχνει να θέλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να έλθει όσο πιο κοντά γίνεται με τους ορθόδοξους, θέτοντας υπό συζήτηση, πιθανότατα, ακόμη και τα ίδια τα κύρια στοιχεία του πρωτείου του».

Στα «ισχυρά κοινά σημεία» του Πάπα Βεργκόλιο και του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζεται από την ιταλική τηλεόραση, η στράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος, η απλότητα και η αμεσότητα στην σχέση τους με τους πιστούς και η διάθεση για ειλικρινή διάλογο με τις άλλες θρησκείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα