ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος στο Δήμο Πειραιά


Διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, σε βάθος δεκαετίας, αρχίζει την Τρίτη 26 Μαρτίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σχετικό αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο έλεγχος, που θα γίνει από ορκωτούς ελεγκτές, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ένα τρίμηνο ενώ θα πραγματοποιηθεί και σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ήρθαν στο Δήμο, από τη πρώην Νομαρχία Πειραιά.

"Παρά τη δραματική έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, το υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δήμου", δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και είπε ότι "καλό θα είναι, αν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο σε όλους τους φορείς του δημοσίου που έγινε διαχείριση δημόσιου χρήματος, προκειμένου να ξέρει και ο πολίτης με ποιους έχει να κάνει, ώστε να μην πέφτει η υποψία επί δικαίων και αδίκων".





1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΣΤΑ ΑΕΙ.
    Θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος , εκτός από τα κονδύλια του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας (ΕΛΚΕ) (όπου έχει γίνει μεγάλο πάρτυ!) και αλλού, όπως π.χ., στα κονδύλια του λογαριασμών εκτός προϋπολογισμού, που μοιράζονταν αυτά, σε ποιους κ.λπ. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν έλεγχοι και σε δαπάνες εντός Προϋπολογισμών, όπως ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ, ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΕΡΓΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ και άλλα πολλά ωραία. Και γιατί, να γίνει έλεγχος για τα τελευταία 5 χρόνια και όχι και για τα 10-15 χρόνια; Δηλαδή, πιο πριν όλα ήταν «όμορφα, αγγελικά πλασμένα»; Να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα πάντα, σε κάποιο από τα μεγάλα ΑΕΙ που είναι στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα πρέπει να ανακοινωθούν μαζί και τα ονοματεπώνυμα των υπαιτίων και ενεχομένων σε περιπτώσεις διαφθοράς, εξυπακούεται ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι και να μην γίνει καμιά συγκάλυψη, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν, κύριοι οικονομικοί επιθεωρητές και επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Ο Λαός αναμένει ….
    Έφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα