Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Βρετανία: Καρδινάλιος απολογείται για τη σεξουαλική συμπεριφορά του

Ο καρδινάλιος Κιθ Ο’ Μπράιεν της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τη σεξουαλική συμπεριφορά του, η οποία όπως ανέφερε, κάποιες φορές «έπεσε κάτω από τα επίπεδα που αναμένονταν από εμένα».
Βρετανία: Καρδινάλιος απολογείται για τη σεξουαλική συμπεριφορά τουΟ καρδινάλιος, που ήταν ο πιο υψηλόβαθμος καθολικός κληρικός της Βρετανίας, παραιτήθηκε από επικεφαλής της εκκλησίας στη Σκωτία στις 25 Φεβρουαρίου. Είπε πως δεν θα λάβει μέρος στο κογκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο πάπα, έπειτα από κατηγορίες που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα για ανάρμοστη συμπεριφορά ιερέων.
«Θα ήθελα να εκμεταλλευθώ αυτή την ευκαιρία για να
παραδεχθώ πως υπήρξαν φορές που η σεξουαλική μου συμπεριφορά έπεσε κάτω από τα επίπεδα που αναμένονταν από εμένα ως ιερέα, αρχιεπίσκοπο και καρδινάλιο», είπε σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γραφείου ενημέρωσης των σκοτσέζων καθολικών. «Από εκείνους που προσέβαλα, ζητώ συγγνώμη και συγχώρεση. Από την Καθολική Εκκλησία και το λαό της Σκωτίας, ζητώ επίσης συγγνώμη. Θα περάσω τώρα την υπόλοιπη ζωή μου στη σύνταξη. Δεν θα παίξω άλλο ρόλο στη δημόσια ζωή της Καθολικής Εκκλησίας στη Σκωτία».

Η παραίτηση του Ο’ Μπράιεν ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την αναφορά στην εφημερίδα Observer ότι τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας από μια επισκοπή της Σκωτίας είχαν παραπονεθεί για περιστατικά που ανάγονταν στη δεκαετία του 1980. Ο Observer ανέφερε πως σε βάρος του Ο’ Μπράιεν, που τασσόταν ανοικτά κατά των προσπαθειών να νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομοφυλοφίλων στη Βρετανία, είχε γίνει αναφορά στο Βατικανό σε σχέση με τα μη κατονομαζόμενα περιστατικά.
Ο καρδινάλιος αρνήθηκε αρχικά τις κατηγορίες και είπε πως θα ζητούσε νομική συμβουλή. Πρόσθεσε πως δεν θα έπαιρνε μέρος στο κογκλάβιο προκειμένου να μην συγκεντρωθεί η προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο πρόσωπό του.
Πηγή ΑΜΠΕ/enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα