ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ιταλία: Ιστορικό ρεκόρ χρέους


Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε το ιταλικό δημόσιο χρέος τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ιταλίας. Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2012 ανήλθε στα 2,022 τρισ. ευρώ.

Η νέα αυτή αύξηση -σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας- οφείλεται και στη συμμετοχή της χώρας στα προγράμματα οικονομικής βοήθειας προς τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.


Την ίδια ώρα, οι εμπορικές ενώσεις ανακοίνωσαν ότι τους πρώτους δυο μήνες του 2013 έκλεισαν 10.000 καταστήματα, ή κατά μέσον όρο 167 την ημέρα.

Η εμπορική ένωση Confesercenti από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων εμπορικών επιχειρήσεων τις πρώτες 60 ημέρες του 2013 μειώθηκε κατά 50%, σε σχέση με το 2012.

Αν η τάση αυτή δεν μειωθεί, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν «εξαφανιστεί» τουλάχιστον 60.000 καταστήματα και 200.000 θέσεις εργασίας εμποροϋπαλλήλων και άλλων.

Η Ρώμη και το Τορίνο είναι οι πόλεις όπου τα καταστήματα κατεβάζουν πιο συχνά και οριστικά τα ρολά τους.

Άλλο ένα στοιχείο που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ότι το ιταλικό δημόσιο συνεχίζει να οφείλει στις ιταλικές επιχειρήσεις -για εργολαβίες που τους ανέθεσε στο παρελθόν- περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι δήμοι της χώρας τέλος προγραμματίζουν πανιταλική διαδήλωση διαμαρτυρίας για την 21η Μαρτίου, ζητώντας να μειωθούν, εν μέρει τουλάχιστον, οι αυστηροί περιορισμοί στις δαπάνες τους που, όπως λένε, δεν τους επιτρέπουν να καταβάλουν τις οφειλές τους στους επιχειρηματίες.
ΠΗΓΗ :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα