Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αναζητείται λύση με μικρότερο κούρεμα

Η αρχική συμφωνία του Eurogroup της 16ης Μαρτίου -σε συνδυασμό με την ευελιξία που δόθηκε στο έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας- για τη συγκέντρωση του ποσού των 5,8 δις. ευρώ, βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Βρυξέλλες η αρχική συμφωνία αποτελεί τη βάση της συζήτησης και αφήνεται στην κυπριακή πλευρά να επιλέξει το μίγμα της πολιτικής αρκεί να συγκεντρωθούν τα 5,8 δις. ευρώ χωρίς να αυξάνεται το δημόσιο χρέος.

Πρακτικά η κατάσταση έχει επανέλθει στο σημείο που βρίσκονταν πριν την καταψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για την επιβολή εισφοράς σταθερότητας στις καταθέσεις.

Αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο συζητείται η εναλλακτική πρόταση της Κύπρου, η οποία θα περιλαμβάνει κούρεμα, αν και σε μικρότερο ποσοστό, πέριξ του 4% και την σύσταση ενός Ειδικού Ταμείου Στήριξης της Κυπριακής Οικονομίας στο οποίο θα συγκεντρωθούν  η περιουσία του Δημοσίου, η εκκλησιαστική περιουσία και εισφορές των πολιτών. Σκοπός του Ταμείου είναι να συγκεντρωθεί το ποσό που θα υπολείπεται από το χαμήλωμα της ειδικής εισφοράς στις καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα