Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ "COSCO-ΗP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ" ΤΟΥ... ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (BΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Έπεσαν... τελικά οι υπογραφές από τον Αντώνη Σαμαρά (ΦΩΤΟ) με την... COSCO-ΗP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το λιμάνι του Πειραιά. Την... συμφωνία χαιρέτησε και ο Αμερικανός Πρέσβης όπου είπε ότι η... επένδυση θα προσφέρει "νέες θέσεις εργασίας", ενώ έστειλε μήνυμα και σε άλλες χώρες να επενδύσουν στη χώρα μας!
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε σχετικά κατά την υπογραφή της συμφωνίας ότι:

  • Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ανεργία, μόνο δυναμικές κινήσεις.
  • Αυτές προσφέρουν και την ψήφο εμπιστοσύνης που κατακτά η ελληνική οικονομία.
  • Τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τη χώρα μας στην αντιμετώπιση της ανεργίας.


Στόχος είναι... να μπορέσει την Ελλάδα να γίνει "διαμετακομιστικό κέντρο" για την ευρύτερη περιοχή, μέσω της οποίας θα διακινούνται φορτία από και προς την... Άπω Ανατολή και γενικότερα η... αξιοποίηση του λιμανιού στις μεταφορές που θα κάνει την Ελλάδα "κόμβο" προς όλο το κόσμο...


Θα αυξηθεί κατά 50% το τοπικό φορτίο του Πειραιά

Να σημειωθεί ότι η "εφοδιαστική και μεταφορική δραστηριότητα" της HP ανέρχεται συνολικά σε... 50 δις δολάρια, το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας αφορά δραστηριότητες που θα κατευθυνθούν στον... Πειραιά ενώ υπολογίζεται ότι η οριστική "υπογραφή της συμφωνίας" θα αυξήσει το τοπικό φορτίο του Πειραιάέως και κατά 50% !
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της COSCO στην Ελλάδα αναφέρθηκε στον "κομβικό ρόλο" της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή οικονομία και την προσπάθεια για ανάπτυξη, τραγούδησε μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά το τραγούδι "Τα παιδιά του Πειραιά"!

Έτσι η COSCO-HP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει την εγκατάσταση του... "κεντρικού κόμβου διανομής" των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον... Πειραιά. Πιο αναλυτικά από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το πρώτο διάστημα αναμένεται να διακινεί τα προϊόντα της HP με 2 τρένα την εβδομάδα, χωρητικότητας "40 κοντέινερ" το καθένα, με την προοπτική ο αριθμός τους σταδιακά να αυξάνεται ώστε το 2015 η συχνότητα να φτάσει τα 5 τρένα την ημέρα. Από τη δραστηριότητα αυτή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσδοκάενίσχυση των εσόδων της κατά περίπου 20-25 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο!

Παρόμοιο ενδιαφέρον υπάρχει επίσης και από τις... εταιρείες: Dell, LG, SamsumgLenovo, Sony, Hyundai για τη... μεταφορά των προϊόντων τους μέσω του λιμανιού του Πειραιά.

Σημαντικό κίνητρο αποτελεί και η "σύνδεση του μεγαλύτερου λιμανιού" της χώρας με τον σιδηρόδρομο, η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το εμπορικό λιμάνι του Ικονίου με το Θριάσιο πεδίο, συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων.
Με "πούλμαν ξενάγησε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς τους επενδυτές στο Πειραιά.   (ΦΩΤΟ)
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξενάγησε ο ίδιος  με "πούλμαν" τους "επενδυτές στο Πειραιά"  θέλοντας να δείξει την επένδυση ο ίδιος αλλά και να τους ξεναγήσει στην περιοχή !!!
Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας τις δύο πλευρές εκπροσώπησαν ο διευθύνων σύμβουλος της HP Ελλάς Πυθαγόρας Παπαδημητρίου και ο γενικός διευθυντής της Cosco Ελλάς Άγγελος Καρακώστας.Να δούμε τι δήλωσε όμως ο Αντώνης Σαμαράς για την συμφωνία COSCO-ΗP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ:


ΒΙΝΤΕΟ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα