Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Εθνική: Έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με Eurobank

Την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με την Eurobank Ergasias αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά την σημερινή (19-3-2013) συνεδρίασή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των ανωτέρω δύο τραπεζών, με συνδυασμένη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 69-77α του κ.ν. 2190/1920.

Ημερομηνία μετασχηματισμού θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012. Ως Ισολογισμοί μετασχηματισμού των δύο τραπεζών θα χρησιμοποιηθούν οι Ισολογισμοί τους της 31ης Δεκεμβρίου 2012.

Eurobank: Νέα μέλη του Δ.Σ. οι κ.κ. Δ. Δημόπουλος και Π. Μυλωνάς

Tους κ.κ. ∆ηµήτριο ∆ηµόπουλο και Παύλο Μυλωνά εξέλεξε ως νέα µέλη του το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Eurobank κατά τη συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου 2013, σε αντικατάσταση παραιτηθέντων, µε θητεία ίση µε το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Ο κ. ∆ηµήτριος ∆ηµόπουλος είναι Γενικός ∆ιευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα (“ETE”) από το 2008 και Πρόεδρος ∆ιοικητικού Συµβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον Ιούλιο 2012. Προσλήφθηκε στην ETE το 1975 όπου έχει διατελέσει ∆ιευθυντής της ∆ιεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων και έχει εµπειρία σε θέµατα χρηµατοδοτήσεων επιχειρηµατικών µονάδων και µεγάλων επενδύσεων σε έργα υποδοµής, στον ενεργειακό τοµέα και στον τοµέα τουρισµού. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ETE.

Ο κ. Παύλος Μυλωνάς τοποθετήθηκε ως Γενικός ∆ιευθυντής στην ETE το 2004. Το πεδίο ευθύνης του διευρύνθηκε το ∆εκέµβριο του 2010, οπότε και ορίστηκε Γενικός ∆ιευθυντής Στρατηγικής & ∆ιακυβέρνησης, ενώ από τον Ιούλιο του 2012 είναι Γενικός ∆ιευθυντής Στρατηγικής & ∆ραστηριοτήτων Εξωτερικού. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ETE. Επιπλέον, είναι επικεφαλής του Τµήµατος Σχέσεων µε Επενδυτές, προΐσταται της
Επενδυτικής Επιτροπής και είναι µέλος της επιτροπής ALCO του Οµίλου ETE. Από τον Απρίλιο 2004 έως το ∆εκέµβριο 2010 διετέλεσε Γενικός ∆ιευθυντής Στρατηγικής & Οικονοµικής Ανάλυσης στην ETE, στην οποία εντάχθηκε το 2000.

Ακολούθως, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο αποφάσισε τη συγκρότησή του σε σώµα και τον καθορισµό των εκτελεστικών και µη εκτελεστικών µελών ως εξής:

1. Ευθύµιος Χριστοδούλου, Πρόεδρος, µη εκτελεστικό µέλος
2. Γεώργιος Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Επίτιµος Πρόεδρος, µη εκτελεστικό µέλος
3. Νικόλαος Νανόπουλος, ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
4. Νικόλαος Καραµούζης, Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
5. Μιχαήλ Κολακίδης, Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
6. Βύρων Μπαλλής, Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
7. Νικόλαος Παυλίδης, εκτελεστικό µέλος
8. Γιώργος ∆αυίδ, µη εκτελεστικό µέλος
9. ∆ηµήτριος ∆ηµόπουλος, µη εκτελεστικό µέλος
10. Παύλος Μυλωνάς, µη εκτελεστικό µέλος
11. Νικόλαος Στασινόπουλος, µη εκτελεστικό µέλος
12. Αγγελική Φράγκου, µη εκτελεστικό µέλος
13. Σπύρος Λορεντζιάδης ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
14. Αθανάσιος Μαρτίνος, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
15. ∆ηµήτριος Παπαλεξόπουλος, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
16. Παναγιώτης Τριδήµας, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
17. ∆ηµήτριος Γεωργούτσος, εκπρόσωπος του Ελληνικού ∆ηµοσίου, σύµφωνα µε το ν.3723/2008, µη εκτελεστικό µέλος
18. Χρήστος Γκλαβάνης, εκπρόσωπος του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας, σύµφωνα µε το ν.3864/2010, µη εκτελεστικό µέλος

Νωρίτερα το Capital.gr σε άρθρο με τίτλο "ΕΤΕ- Eurobank: Επιταχύνεται η συγχώνευση" ανέφερε τα εξής:

Σημαντικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank αναμένονται σήμερα καθώς θα συνεδριάσουν αμφότερα τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών. Μάλιστα σύμφωνα με κύκλους των δύο τραπεζών επιχειρείται η κατά το δυνατόν επίσπευση των διαδικασιών νομικής συγχώνευσης προκειμένου εν συνεχεία να ολοκληρωθεί το συντομότερο η κοινή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών είναι προφανώς ενήμεροι και σύμφωνοι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα «δείχνουν» ατύπως και τα στελέχη της τρόικας που μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, προφανώς επιθυμούν να «κλείσουν» κάθε μέτωπο που θα μπορούσε να επιδεινώσει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ευρωζώνη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι ο ουσιαστικός στόχος είναι να ολοκληρωθεί η νομική ενοποίηση των δύο ιδρυμάτων μέχρι το καλοκαίρι. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει προφανώς  να υπάρξει επιτάχυνση όλων των διαδικασιών (ελέγχων, εκτιμήσεων, γενικών συνελεύσεων κ.ά.) αλλά για να πραγματοποιηθεί κοινή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει  να δοθεί κάποια παράταση. Παράταση που έχει ζητήσει η ETE αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση. Ωστόσο το ενδιαφέρον της τρόικας για την επίσπευση της διαδικασίας προφανώς θα σχετίζεται με πρόθεση να επιτρέψει  μια χρονική απόκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Eurobank αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθεί και απόφαση για αλλαγή της σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Ειδικότερα αναμένεται η πλήρωση των δύο κενών θέσεων που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες αλλαγές. Από την πλευρά της ΕΤΕ θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Δ. Δημόπουλος και Π. Μυλωνάς. Στη διοίκηση του νέου Ομίλου θα μετάσχουν εν συνεχεία τόσο ο σημερινος Πρόεδρος της Eurobank κ. Τ. Χριστοδούλου, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δ. Νανόπουλος αλλά και δύο υφιστάμενοι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα