Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τι είπε η ΕΤΕ στους εργαζόμενους για συγχώνευση με Eurobank

Εντός του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η Νομική Ενοποίηση της ΕΤΕ με την Eurobank σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη των δύο τραπεζών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση των στελεχών των δύο τραπεζών για την πορεία της μεταξύ τους συγχώνευσης μετείχαν περίπου 200 άτομα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ αναφέρθηκε στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και τη στρατηγική που ακολουθείται για τη νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών και την εν συνεχεία απορρόφηση της Eurobank από την Εθνική. Στο ίδιο μήκος κύματος έγινε αναφορά και από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση, υπογραμμίστηκε ότι το 60% των συνεργειών από την ενοποίηση για το νέο Όμιλο αφορούν σε δράσεις κόστους που είναι απόλυτα διαχειρίσιμοι, με τις τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα να καλύπτουν περίπου το 80% των συνεργειών.

Μέχρι τη νομική συγχώνευση στελέχη της Εθνικής θα μετέχουν σε όργανα διακυβέρνησης της Eurobank και των θυγατρικών της, ενώ πέραν του Steering Committee, που ήδη έχει ανακοινωθεί, συστάθηκαν ομάδες εργασίας με διακριτούς ρόλους για το επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο του νέου Ομίλου.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής επανέλαβε τη θέση ότι κινητήρια δύναμη της προσπάθειας είναι η νοοτροπία του «καλύτερου εκ των δύο» και τόνισε ότι η επιτυχία της συγχώνευσης θα κριθεί και από τη συναντίληψη που όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν στον αυριανό Οργανισμό. Προσέθεσε ότι πρόθεση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ένταξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Όμιλο κατά τρόπο ομαλό αλλά που να εξασφαλίζει ότι δε θα υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων αλλά όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις, ίσες ευκαιρίες για αξιοποίηση και εξέλιξη, αντίστοιχες αποδοχές, βάσει της εργασίας και των καθηκόντων που θα ασκεί ο καθένας στο νέο Οργανισμό, ανεξάρτητα από που προέρχεται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα