Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Fitch: Υποβαθμίζει την Ιταλία σε "BBB+", με outlook "αρνητικό"

Τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα, υποβάθμισε, σε "BBB+", από "Α-" προηγουμένως η Fitch. Το outlook για τα μακροπρόθεσμα IDR είναι "αρνητικό".

Ταυτόχρονα, ο οίκος επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο IDR σε ξένο νόμισμα της Ιταλίας σε "F2".

Στην έκθεσή της η Fitch επισημαίνει πως η υποβάθμιση αντανακλά τους εξής παράγοντες:


-Το ασαφές αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών της Ιταλίας στις 24 και 25 Φεβρουαρίου καθιστούν απίθανο το σχηματισμό μιας σταθερής νέας κυβέρνησης τις προσεχείς εβδομάδες. Η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα και το μη πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στοιχειοθετούν ένα μεγαλύτερο αντίξοο σοκ για την οικονομία εν μέσω βαθιάς ύφεσης.

-Τα στοιχεία του δ΄ τριμήνου επιβεβαιώνουν πως η συνεχιζόμενη ύφεση στην Ιταλία είναι μία από τις σφοδρότερες στην Ευρώπη. Η μη ευνοϊκή θέση εκκίνηση και ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις, όπως η απρόσμενη συρρίκνωση της απασχόλησης και οι επίμονα αδύναμοι δείκτες εμπιστοσύνης αυξάνουν τον κίνδυνο μιας μακρότερης και βαθύτερης ύφεσης σε σχέση με την αναμενόμενη. Η Fitch προβλέπει συρρίκνωση 1,8% του ΑΕΠ το 2013.

-Με φόντο τη βαθύτερη ύφεση και την αρνητική επίδραση στο έλλειμμα προϋπολογισμού, το ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης θα κορυφωθεί το 2013 κοντά στο 130% του ΑΕΠ, έναντι της εκτίμησης της Fitch για 125% στα μέσα του 2012.

-Μια αδύναμη κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι πιο αργή και λιγότερο ικανή να απαντήσει στα εγχώρια ή εξωτερικά οικονομικά σοκ.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, το αρνητικό outlook αντανακλά τον κίνδυνο βαθύτερης και μεγαλύτερης διάρκειας ύφεσης ο οποίος υπονομεύει την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής και αυξάνει την πιθανότητα μετάδοσης των κινδύνων από το χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Επίσης, αντανακλά την επιδείνωση των συνθηκών για τη χρηματοδότηση του κράτους με αρνητικές συνέπειες για τον ιδιωτικό τομέα και τη δυναμική του χρέους, και την παρατεταμένη αβεβαιότητα για τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές, και το ενδεχόμενο αποτυχίας τήρησης της συνταγματικής απαίτησης για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
ΠΗΓΗ :Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα