Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ/Η GAZPROM ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία του ρωσικού κολοσσού Gazprom επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής  το προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Κύπρου σε μια εξέλιξη που δείχνει ικανή να αποτρέψει την προδιαγραφόμενη καταστροφή.

Οι Ρώσοι παρέδωσαν έγγραφη πρόταση απεγκλωβισμού της Κύπρου από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά την απόφαση του Eurogroup για την κατάσχεση ποσοστού των τραπεζικών καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση των Ρώσων αφορά την ανάληψη των οικονομικών βαρών από την ρωσική εταιρεία με την αγορά μίας ή και δύο κυπριακών τραπεζών, προκειμένου να μην υπάρξει δανειοδότηση από την τρόικα και Μνημόνιο για την Κύπρο.

Αντ' αυτού η Κύπρος θα παραχωρήσει αριθμό βυθοτεμαχίων στην ΑΟΖ και θα αναθέσει στην Gazprom την κατασκευή του εργοστασίου φυσικού αερίου στο Μαρί, ένα ρωσικό αίτημα στο οποίο η Gazprom επιμένει.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική και μπορεί να ανατρέψει το όλο σκηνικό.


Διαψεύδει η κυβέρνηση 

Εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου διέψευσε ότι υπάρχει πρόταση της Gazprom για το πρόβλημα της χώρας, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ΡΙΚ.


Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
  /Ζougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα