Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Βασικοί μισθοί πολλών ταχυτήτων από το 2014

Διαφορετικούς κατώτατους μισθούς ανάλογα με την ηλικία των εργαζομένων και τις περιοχές της χώρας εξετάζει το υπουργείο Εργασίας από το 2014, στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης για τη διαμόρφωση νέου μισθολογικού μηχανισμού εισόδου στην αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται διαφορετικός μισθός για εργαζόμενους έως 18 ετών, άλλος για ηλικίες έως 24 ετών (όπως ισχύει σήμερα) κι άλλος για μεγαλύτερους.     
Η σχετική μελέτη για τις αλλαγές που υποβλήθηκε στο υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν σχεδόν... τα πάντα. Από τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης ανά γεωγραφική περιοχή, το ποσοστό ανεργίας συνολικά και για επιμέρους κλάδους, την έκταση της αδήλωτης εργασίας, έως τη σχέση του καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος με το όριο της ελάχιστης διαβίωσης. Οπως επισημαίνεται σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, ο κατώτατος μισθός των νέων ενδείκνυται σε ποσοστό περίπου 75% του κατώτατου μισθού των ενηλίκων.
Σημειώνεται ότι η μελέτη βασίστηκε σε επισημάνσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας αλλά και σε εστιασμένες συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.
ΠΗΓΗ :H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα