Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μέτρα για τους ευάλωτους καταναλωτές της ΔΕΗ


Ευκολίες πληρωμής ως και απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης προβλέπει υπουργική απόφαση για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία τίθεται σε ισχύ.

Προβλέπεται η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών, τμηματικά και άτοκα, με δόσεις που δε θα υπερβαίνουν το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, απαγορεύεται η διακοπή ηλεκτροδότησης στους ευάλωτους οικιακούς καταναλωτές από το Νοέμβριο ως τον Απρίλιο και από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο. 


Η ΔΕΗ οφείλει να περνάει την ανεξόφλητη οφειλή σε κάθε επόμενο λογαριασμό, να ειδοποιεί 10 ημέρες πριν διακόψει το ρεύμα του καταναλωτή που δεν έχει πληρώσει ενώ σε καμία περίπτωση δε θα μπορεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητης οφειλής πριν περάσει το χρονικό περιθώριο των 90 ημερών. 

Παράλληλα όσοι οικονομικά ασθενείς έχουν βρεθεί σε ενεργειακή πενία δε θα γίνεται διακοπή ηλεκτροδότησης όπως δε θα γίνεται σε ηλικιωμένους καταναλωτές που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους και σε όσους υποστηρίζονται μηχανικά. 

Την απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου, μετά από εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Αναλυτικά για τους ευάλωτους καταναλωτές προβλέπεται ότι:εδώ στο skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα