Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μνημόνιο και για τους ψάλτες


Μνημόνιο και για τους ψάλτες
Σε περικοπές προχωρεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η οποία με εγκύκλιό της καλεί τις μονές και τους ναούς να σταματήσουν την καταβολή στους εργαζόμενους των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και του επιδόματος αδείας.
Η ρύθμιση αφορά κυρίως τους ψάλτες και τους νεωκόρους, οι οποίοι δεν πληρώνονται από το Δημόσιο, αλλά από τις εκκλησίες. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ζητείται και επισήμως η περικοπή των δώρων σε συμμόρφωση με τον σχετικό νόμο που καταργεί τα παραπάνω επιδόματα σε όλους τους εργαζόμενους των Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο ορίζεται, μεταξύ άλλων, πως «δεν επιτρέπεται πλέον η εγγραφή εις τους προϋπολογισμούς των ιερών ναών και μονών κονδυλίου υπέρ καταβολής επιδόματος εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας εις το προσωπικό αυτών, ούτε η καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος».
Στην περίπτωση αυθαίρετης καταβολής του επιδόματος, αναφέρει το εγκύκλιο σημείωμα, τότε καταλογίζεται σε βάρος του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου ή του ηγουμένου της Μονής, ενώ τονίζεται πως, αν τα οικονομικά του νομικού προσώπου το επιτρέπουν, τότε τα καταργούμενα επιδόματα μπορούν να ενσωματωθούν στους μισθούς των εργαζομένων. Ανάλογη ρύθμιση θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες μητροπόλεις.
 Πηγή: Εθνος/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα