Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ"

 DOWNTON ABBEY/Ο Πύργος του Ντάουντον



Η αριστουργηματική σειρά του ITV-PBS, που κέρδισε «Χρυσές Σφαίρες» και δεκάδες βραβεία, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση όπου προβλήθηκε, στο νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ/ΕΡΤ HD
Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ουαιώνα.
Το ITV1 έχει τα δικαιώματα της σειράς Downton Abbey!Μέχρι τώρα έχουν προβληθεί στην Αγγλία οι 3 κύκλοι της σειράς και τώρα γυρίζεται ο τέταρτος κύκλος που θα προβληθεί το φθινόπωρο του 2013.
Ας δούμε του χαρακτήρες της σειράς που γυρίστηκε στο αρχοντικό Edwardian 
( στο όμορφο Κάστρο Highclere).




1ο επίπεδο/οικογένεια


Robert, Κόμης του Grantham. (Hugh Bonneville) Ο Robert Grantham έχει ζήσει μια απλή ζωή μέχρι τώρα. Παντρεύτηκε την  Cora (αμερικανή κληρονόμο) ,  το 1889, σε μεγάλο βαθμό για τα λεφτά της  ωστόσο με την πάροδο του χρόνου έχουν μεγαλώσει με βαθιά  αγάπη ο ένας για τον άλλο.Με τη σύμβαση του γάμου,  η περιουσία της, επενδύθηκε στο κτήμα και ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό. Ούτε Robert ούτε η σύζυγός του, πίστεψαν ότι η ρήτρα αυτή (απαίτηση από τον μακαρίτη πατέρα του) θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, δεδομένου ότι και οι δύο είχαν την αυτοπεποίθηση ότι θα αποκτούσαν  ένα γιο και κληρονόμο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον έκαναν. Έχουν τρεις κόρες, τη Μary, Edith και Sybil. Μέχρι τώρα, ο κληρονόμος ήταν ξάδελφος του Robert, James Crawley, και ο γιος του, Πάτρικ. Αλλά  ξαφνικά  ​​έφτασε η είδηση των θανάτων τους επί του πλοίου του Τιτανικού.



Cora, Κόμισσα του Grantham. (Elizabeth McGovern) Η Cora είναι η όμορφη κόρη του Ισιδώρου Levinson, πολυεκατομμυριούχου από το Cincinnati  Έφθασε στην Αγγλία, με τη μητέρα της, το 1888, στην ηλικία των 20, και ήταν αρραβωνιασμένη με τον Robert, υποκόμη του Downton, όπως ήταν τότε. Δέχτηκε τη ρήτρα, μετά από επιμονή του πεθερού της , με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ένα αγόρι. Τώρα που δεν έκανε αγόρι και ο ξάδελφος είναι νεκρός, ο νέος κληρονόμος είναι ένας μακρινός ξάδερφος (ο Μάθιου) .Σκέφτεται λοιπόν ότι ο Robert θα πρέπει να ανατρέψει την κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται, προς όφελος των παιδιών τους.



Violet, χήρα Κόμισσα του Grantham και μητέρα του Κόμη Robert. (Dame Maggie Smith)  Είναι πάρα πολύ υπερήφανη, εξαιρετικά πιστή στο γιο της και πάρα πολύ ανυπόφορη με την αμερικανή νύφη της.Συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων στα θέματα της οικογένειας και "εκτονώνει" τις έκρυθμες καταστάσεις.  







Lady Mary Crawley. (Michelle Dockery) Έξυπνη, όμορφη, σκληρή. Η Mary είχε (σχεδόν) δεχθεί ότι δεν έπρεπε να είναι,  μια κληρονόμος. Με την άφιξη της είδησης του θανάτου των ξαδέρφων της ,  την εξοργίζει όταν μαθαίνει ότι ο πατέρας της αρνείται να παλέψει για τα δικαιώματά της.O πατέρας της θέλει να την παντρέψει με τον Μάθιου που τώρα είναι ο κληρονόμος.Όμως δεν της αρέσει η ιδέα να παντρευτεί τον Μάθιου για να μείνει η περιουσία στην οικογένεια της.








Lady Edith Crawley. (Laura Carmichael) 
Η Edith ζηλεύει την αδερφή της Mary. Είναι λιγότερο καλή σε εμφάνιση και λιγότερο περιζήτητη, αλλά όχι λιγότερο φιλόδοξη. Δεν τη νοιάζει αν ο διακανονισμός δεν θα ανατραπεί, αφού δεν θα  κληρονομήσει με  ή τον άλλο τρόπο. Ο ανταγωνισμός τους τροφοδοτείται από το γεγονός ότι αγαπούσε πραγματικά το νεκρό κληρονόμο , Patrick, αλλά κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τα συναισθήματά της. Είναι ούτως ή άλλως σε μια ημι-μόνιμη οργή ​​ότι τα συμφέροντα της όμορφης αδελφής της, πάντα τοποθετούνται πάνω από τα δικά της σε οποιοδήποτε σχέδιο της οικογένειας. Σύντομα , θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το νέο κληρονόμο  για να εκδικηθεί Mary.




Lady Sybil Crawley. (Jessica Brown Findlay)
Η Sybil είναι η μικρότερη κόρη και η "επαναστάτης" της οικογένειας. Είναι έντονα πολιτικοποιημένη , αφιερωμένη στο δικαίωμα της ψήφου για τις γυναίκες, και γενικά εξοργισμένη από την αδικία παντού. Με τη συμπεριφορά της έχει εξοργίσει τους δύο γονείς της . Την αφήνουν αδιάφορη οι περισσότερες από τις ενδοοικογενειακές διαφορές σχετικά με κληρονομιά.







Matthew Crawley. (Dan Stevens)
Ο Matthew είναι ο τρίτος ξάδελφος. Ο πατέρας του ήταν ένας γιατρός.Ο Matthew  έχει χαρακτηριστεί ως δικηγόρος και  ήδη ασκεί το επάγγελμα στο Μάντσεστερ. Τώρα, βρίσκει τον εαυτό του ως κληρονόμο ενός μεγάλου κτήματος και ο ίδιος καλείται να κινηθεί εκεί και να γίνει μέρος της τοπικής κοινότητας. Συμφωνεί τελικά, αλλά μόνο αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται. Η Cora Grantham , εν μέρει , είναι εξαγριωμένη από την παρουσία του (παρείσακτου) που "προορίζεται" να  παντρευτεί μια από τις κόρες της. Έτσι  η στάση της σε αυτόν είναι εντελώς σχιζοφρενική. Όσο για τα κορίτσια, η Μαρία τον βλέπει ως πιθανή εφεδρική λύση , η Edith ως πιθανή πράξη εκδίκησης και η Sybil ως μέρος ενός ετοιμοθάνατου συστήματος.
                                               Read interview with Dan



Isobel Crawley. (Penelope Wilton)
Η Isobel είναι η χήρα μητέρα του Μάτθιου. Είναι η κόρη γιατρού (ο σύζυγός της μελέτησε κάτω από τον πατέρα της) και αυτή προέρχεται από την επαγγελματική μεσαία τάξη. Ενσαρκώνει ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο αξιών με αυτές της κύριας οικογένειας. Έχει πολύ καλύτερη εκπαίδευση  από την Violet και από την  Cora  και πριν από καιρό είχε έρθει σε σύγκρουση με την Violet. Είναι έντονα περήφανη για τον γιο της , όχι επειδή έχει αποδειχθεί ότι είναι ο κληρονόμος σε ένα μεγάλο όνομα. Αν μη τι άλλο, αυτή νομίζει ότι πετάει μια λαμπρή καριέρα. 



2ο επίπεδο/υπηρέτες

Mr Carson. (Jim Carter)
Ο μπάτλερ  Carson είναι ο υπεύθυνος  για το προσωπικό , για την σωστή λειτουργία της  κάβας και της τραπεζαρίας. Ο  Carson είχε εργαστεί στο Downton από τότε που ήταν ένα αγόρι. Έχει αδυναμία στη λαίδη Μαίρη και την υποστηρίζει.







Mrs Hughes. (Phyllis Logan) 


Η  οικονόμος. Υπεύθυνη για το σπίτι και για τις γυναίκες υπαλλήλους. Υπάρχουν τρεις άνθρωποι σε αυτό το νοικοκυριό που όλοι πιστεύουν ότι είναι το κεφάλι του, ο κ. Κάρσον, κ. Patmore και η κ. Hughes. Όπως θα δούμε, αυτή είναι μια ευγενική γυναίκα, αλλά νιώθει τη δύναμή της να προέρχεται από το φόβο που εμπνέει. Εκείνη σέβεται και, σε ένα βαθμό, προστατεύει τον  Carson. 






Mrs Patmore. (Lesley Nicol)
Η μαγείρισσα. Η κα. Patmore είναι υπεύθυνη για την κουζίνα και το προσωπικό της κουζίνας. Εκείνη δεν δέχεται ότι ο κ. Carson έχει δικαιοδοσία πάνω της, ούτε, πάνω απ 'όλα, η κ. Hughes.Υπερασπίζεται θρησκευτικά  , τα δικαιώματα και τα προνόμιά της.






John Bates. (Brendan Coyle) 
O Bάλετ (προσωπικός υπηρέτης και φίλος του Κόμη του Grantham)
Ο υπηρέτης (Βάλετ) λαμβάνει εντολές μόνο από τον κύριό του. Ο Bates τραυματίστηκε στον πόλεμο και τον έχει αφήσει  κουτσό. Φυσικό σύμμαχο του μέσα στο σπίτι έχει την Άννα, που αργότερα θα ερωτευτούν.

O'Brien. (Siobhan Finneran)
Υπηρέτρια της Κόμισσας του Grantham. Αυτή μπορεί να κληθεί  να κάνει μπάνιο την  κυρία της, ανά πάσα στιγμή της ημέρας ,  να βοηθήσει με τα μαλλιά της ή το φόρεμά της. Η O'Brien είναι άγρυπνη, εκδικητική, κακόβουλη και γεροντοκόρη. Έχει θυσιάσει όλες τις σκέψεις της περί οικογένειας  και τώρα είναι  υπηρέτρια  σε μια κόμισσα, σε ένα μεγάλο σπίτι, το οποίο θα πρέπει να την κάνει ευτυχισμένη. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.




Anna. (Joanne Froggatt) 
Η υπεύθυνη για τις καμαριέρες και προσωπική υπηρέτης της λαίδη Μαίρη.  Αισθάνεται ότι μπορεί να έχασε την ευκαιρία της στο γάμο. Είναι έξυπνη και πολυμήχανη ,πολύ συμπαθητική , η οποία εκτιμάται γενικά.Αργότερα θα ερωτευτεί τον Bates.







Gwen. (Rose Leslie) 
Yπό καμαριέρα. Η Gwen είναι ένα φιλόδοξο κορίτσι. Εργάζεται ως υπηρέτρια, διότι είναι το μόνο ανοικτό επάγγελμα για την κόρη ενός εργάτη, αλλά έχει μεγάλα σχέδια. Θέλει να γίνει γραμματέας . Έχει ως  φυσικό της σύμμαχο τη Sybil.








Thomas. (Rob James-Collier) 
Ο πρώτος υπηρέτης. Ο Thomas νομίζει ότι είναι λεβέντης και ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του, είναι  βλάχοι που δεν ξέρουν τίποτα. Γίνεται  ψεύτης και  κλέφτης με την πρώτη ευκαιρία.Θέλει να πάρει τη θέση του Μπέιτς ως βαλέτ.  Είναι, επίσης, γκέι και ξέρει έναν τουλάχιστον από τους επισκέπτες της οικογένειας καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Φυσικός σύμμαχος του στο σπίτι είναι η  O'Brien. Και οι δύο είναι εντελώς ιδιοτελείς , γι'αυτό και συμμαχούν.

Read interview with Rob




William. (Thomas Howes)
Ο δεύτερος υπηρέτης. Ο William είναι ένας ανόητος. Ο William ενδιαφέρεται για την Νταίζυ αλλά μάταια. Ο William είναι πολύ πιστός στους γονείς του.










Daisy. (Sophie McShera)
Βοηθός στην κουζίνα.Πρέπει να καθαρίσει, και να τρίψει εκατοντάδες μαχαίρια, πιρούνια, κατσαρόλες και τηγάνια κάθε μέρα. Έχει , επίσης, το μικρότερο υπνοδωμάτιο, και τρώει με την μαγείρισσα , μακριά από τους άλλους υπαλλήλους. Είναι συνεχώς στο στόχαστρο της κας Patmore και αναπτύσσει αισθήματα για τον Thomas.






Branson. (Allen Leech) 
Ο Ιρλανδός σοφέρ. Είναι σοσιαλιστής και ερωτεύεται τη λαίδη Σύμπιλ. Γι'αυτό θα'ρθει σε σύγκρουση με τον Κόμη του Grantham.








Guest artists include :
Kevin Doyle (butler to Matthew Crawley)
Charlie Cox (Duke of Crowborough)
Robert Bathurst
David Robb
Brendan Patrick
Theo James

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα