Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


Ερωτηθείς εάν η Ιερά Σύνοδος συνεχίζει να τοποθετείται κάθετα αντίθετη με την καύση των νεκρών, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος παρατήρησε πως δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί η θέση της Εκκλησίας ως κάθετα αντίθετη και διευκρινίζοντας πως το θέμα δεν είναι δογματικό αφού ο Θεός μπορεί κατά τη Δευτέρα Παρουσία να αναστήσει τους νεκρούς και από την τέφρα, είπε πως πρόκειται για θέμα παράδοσης της Εκκλησίας.

Πρόσθεσε πως επί αυτής της παράδοσης η Εκκλησία θέτει τις θεμελιακές τοποθετήσεις της και προτείνει στους πιστούς να δέχονται την πρόταση της Εκκλησίας, εξηγώντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τελεί κηδεία στους προς αποτέφρωση νεκρούς.

3 σχόλια:

  1. Η ΤΑΦΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΖΩΗ ΣΟΥ !!
    «Μην απορείτε γι' αυτό. Πλησιάζει ο καιρός που ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ < ασχέτως αν ησαν αποτεφρωμένοι, η από τα σκουλήκια φαγωμένοι, η με λειτουργίες κηδευμενοι) θ' ακούσουν τη φωνή του. Κι' Όσοι έχουν πράξει δίκαια στη ζωή τους, θ' ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ τότε για να λάβουν μέρος στην καινούρια ζωή‡ κι όσοι έπραξαν φαύλα έργα, θ'ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ για ν' αντιμετωπίσουν την καταδίκη.»( Ιωάννης 5:28-29)
    Και όσοι εν ζωή τον Χριστό εμπιστεύτηκαν και προσωπικό Σωτήρα τους τον δέχτηκαν (Ιωάννης 1:12-13) και από το *νερό* που Εκείνος δίδει που γίνεται μέσα μας πηγή του που αναβλύζει *νερό* Αιώνιας δροσιάς ( Ιωάννης 4:14) έχουν πιει μαζί του στον Παράδεισο θα μπουν. ΑΜΗΝ!
    Όσοι όμως εν ζωή τον Χριστό υποτίμησαν και προσωπικό Σωτήρα τους αρνήθηκαν να τον δεχτούν στον τόπο τω βασάνων θα αποκλειστούν ασχέτως αν με παραδοσιακή επίσημη λειτουργία στο χώμα ετάφησαν.!!
    Ο Κύριος σε κρίνει από την Ζωή σου και ΟΧΙ από την ταφή σου. Θα σε κρίνει αν εν Ζωή τον αγαπούσες, τον τιμούσες η τον ίδιο και τα λόγια του αγνοούσες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ ο Κύριος σε κρίνει από τη Ζωή σου ,αλλά η παράδοση της εκκλησίας μας είναι αντίθετη στην αποτέφρωση των νεκρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απολύτως οτι η μεγαλη πλειοψηφία και εγω ο ιδιος ειμαι υπερ της παραδοσιακής ταφής, αλλα στους σημερινούς καιρούς που εξοδα παραδοσιακής ταφης ειναι αβασταχτα για τις περισσότερες οικογένειες που τους λείπουν και οι βασικές ανάγκες, ενοίκιο, τροφή, θερμανση, και που πολλες ζούνε με μια μικροσυνταξυ, δε ξέροντας πως θα τα φέρουν πέρας η φθηνότερη αποτέφρωσης, χωρις ολα τα δυσβάσταχτα εξοδα της νεκροσιμης τελετης, παπαδες, κηδεια, νεκροταφειο, μνημοσυνα, εκταφη των οστων και παλι μνημοσυνα ειναι καταναγκη η συνετή και λογική εκλογή.
    Θα ηταν ευχης εργο αν η Εκκλησια δωρεάν έκανε τις νεκρώσιμες τελετές, αφου εξαλου ολοι οι Ιερεις μισθοδοτουνται απο το κράτος και δεν εχουν οικονομικα πονεσει οπως η μεγαλη πλειοψηφία του άνεργου λαου μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα