ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ετοιμάζεται τροπολογία που καταργεί τη φορολόγηση των νέων


Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως έχουν συνειδητοποιήσει το λάθος της απόφασης για φορολόγηση όσων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Τώρα ψάχνουν να βρουν λύση και σύμφωνα με πληροροφίες που επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα», προσανατολίζονται στην κατάρτιση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία όσοι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών είναι προστατεύομενα τέκνα (φοιτητές, φαντάροι κτλ.) δεν θα υποχρεωθούν εφέτος να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. 


Ακόμη και αν έχουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους θα το δηλώσουν οι γονείς τους και αυτοί θα εξαιρεθούν της φορολογίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, πουψηφίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου 2013 όσοι έγιναν 18 ετών έως 31/12/2012 ακόμη και αν είναι μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση είτε έχουν εισόδημα είτε όχι. Μάλιστα, αν το παιδί έχει ετήσιο εισόδημα πάνω από 2.900 € παύει να είναι προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.

Οι αλλαγές στις οποίες τώρα προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «πρωινό ΑΝΤ1» καταργούν τις διατάξεις αυτές. 

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου: 

- Δεν θα υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι είναι πάνω από 18 ετών και είναι  προστατευόμενα τέκνα
- Δεν θα υποβάλλουν δήλωση τα προστατευόμενα τέκνα έστω και αν έχουν στο όνομά τους περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, ακίνητα κτλ.)
- Το τεκμήριο των παιδιών θα το επιβαρύνεται ο γονιός. Βασική προϋπόθεση όμως για να μην πληρώσει πρόσθετη φορολογία ο γονιός είναι να καλύπτει με τα πραγματικά του εισόδηματα τα τεκμαρτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα