Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

"BORGEN " ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ(Γ') ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Η σειρά μεταδίδεται και σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας , 
μέσα από το κανάλι ERT HD

Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation). 

Eπεισόδιο 6 /season 3/22:05


Περιγραφή επεισοδίου



Στους κόλπους των Νέων Δημοκρατών διαφαίνεται αισιοδοξία καθώς ανακαλύπτουν ότι έχουν πλέον αρκετές υπογραφές για να εγγραφούν στα μητρώα εκλογών. 

Η έλλειψη όμως υποψηφίων στις εκλογικές περιφέρειες προκαλεί νέες δυσκολίες στο κόμμα. 
Η προταθείσα από την Μπιργκίτε υποψηφιότητα του Ravn, καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης,δεν γίνεται αποδεκτή με ενθουσιασμό από όλους, λόγω του πολιτικού του παρελθόντος. Όμως, ύστερα από σχετική ψηφοφορία, αποφασίζεται κατά πλειοψηφία η υποστήριξή του. 

Στον τηλεοπτικό σταθμό TV1, οι αλλαγές στον σχεδιασμό και στο περιεχόμενο του προγράμματος γίνονται εμφανείς καθώς τα ποσοστά τηλεθέασης έχουν ανέβει.Ο Τόρμπεν εγκωμιάζεται από τη διοίκηση, όμως, στο Τμήμα του οι αλλαγές αυτές έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια. 
Στην προσωπική ζωή της Μπιργκίτε, δυστυχώς, η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή καθώς διαγνώσκονται κυτταρικές αλλοιώσεις στο ένα στήθος της. Θεωρείται ότι είναι πρόδρομος καρκίνου και ως εκ τούτου χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Η Μπιργκίτε επιλέγει να μην μιλήσει σε κανέναν για το πρόβλημα της υγείας της. Δικαιολογεί δε την απουσία της από το κόμμα, την ημέρα της επέμβασης λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθεί τον πατέρα της. 
Εν τω μεταξύ, οι πολλές ώρες δουλειάς σε συνδυασμό με τις συνεχείς συγκρούσεις έχουν αντίκτυπο και στις διαπροσωπικές σχέσεις του Τόρμπεν. Η προσπάθειά του να βρει άλλη δουλειά μέσω ενός φίλου του από το σχολείο, αποβαίνει άκαρπη. Ο φίλος του τον παροτρύνει να παραμείνει στο κανάλι TV1 και να αναπτύξει καλές σχέσεις με τους νέους διευθυντές δεδομένου ότι οι καιροί πλέον ανήκουν στους νέους. 
Εν μέσω των προσπαθειών για τη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής του κόμματος των Νέων Δημοκρατών, εμφανίζονται στον τύπο δημοσιεύματα που αφορούν στο παρελθόν του Ravn. Μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι ήταν κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης. Αν και διαψεύδει όλες τις κατηγορίες αποσύρει την υποψηφιότητά του. Η εξέλιξη αυτή απογοητεύει την Κατρίνε, η οποία είχε αρχίσει να δείχνει αδυναμία στον γοητευτικό Ravn. 




Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη. 
Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους». Μια σειρά για τα πολιτικά πάθη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας … φανατισμό στην τηλεθέαση! 
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Brigitte Nyborg, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν. 
Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Kasper και η δημοσιογράφος Katrine, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της Brigitte. 




Σκηνοθέτης: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm 
Παραγωγή: Camilla Hammerlich 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα