ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣ...ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟ DEAL ΕΘΝΙΚΗΣ-EUROBANK;

Οι λύσεις που προτείνονται
Μη ανεκτούς όρους για το deal ΕΤΕ - Eurobank θέτει η Τρόικα, αυξάνοντας δραματικά το ενδεχόμενο ναυαγίου, εξετάζεται και Plan B – Πρόταση για 2 αμκ και άμεση αποεπένδυση από Finansbank και Βαλκάνια – Περίεργες κινήσεις καταθέσεων άνω των 100 χιλ
.

Μετά την κατηγορηματική απόρριψη από την Τρόικα, της πρότασης να υπάρξει παράταση για την ανακεφαλαιοποίηση ειδικά της Εθνική – Eurobank, η κυβέρνηση αναδιπλώνεται όπως και η Εθνική, υιοθετώντας την πρόταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (που κατ΄ ουσία είναι πρόταση της Εθνικής) να υλοποιηθούν 2 αυξήσεις κεφαλαίου με τον όρο να προηγηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας, ώστε να μπορέσει να καλύψει την συμμετοχή της στην Eurobank που φθάνει το 85% και να αποφευχθεί το dilution. 
Ταυτόχρονα με συνοπτικές διαδικασίες θα πρέπει να πωληθούν οι δραστηριότητες στο εξωτερικό δηλαδή η Εθνική να αποεπενδύσει από την Finansbank και βεβαίως από τα Βαλκάνια και η Εθνική και η Eurobank.
Στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκη και το good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πως θα μπορούσε και αν μπορούσε να αξιοποιηθεί αλλά κατέληξαν ότι το ΤΤ θα μπορούσε να είναι λύση plan B π.χ. θα μπορούσε - αν ναυαγήσει το deal Εθνικής - Eurobank - η Eurobank να συγχωνευθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το σχήμα αυτό να κρατικοποιηθεί και να πωληθεί σε μεταγενέστερη φάση.
Ο Σαμαράς καλείται να δώσει μια πολιτική λύση καθώς η διοίκηση Τουρκολιά - Χριστοδούλου δεν μπορεί να δώσει τραπεζική - επιχειρηματική λύση.
Ουσιαστικά τι ζητάει η Κυβέρνηση και η Εθνική για να διασώσουν το deal, να υλοποιηθούν 2 αυξήσεις κεφαλαίου, να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, η Εθνική να καλύψει το 85% της αμκ της Eurobank ώστε να αποτραπεί το dilution, εξέλιξη που εκ των πραγμάτων θα ακύρωνε το deal.
Η πρόταση αυτή συζητείται αλλά ακόμη, δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία καθώς η Τρόικα συνεχίζει να προβάλει τις  βασικές τις αιτιάσεις για το deal Εθνικής με Eurobank.
Επίσης ζητείται  δραστική μείωση του προσωπικού, αναφέρονται έως 5000 εργαζόμενοι καθώς και η πώληση περιουσιακών στοιχείων εντός και εκτός Ελλάδος με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, όπως προαναφέραμε.

Πέτρος Λεωτσάκος
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του banking news.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα