Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μονόδρομος η κρατικοποίηση Εθνικής και Eurobank

 Οι διαρροές για Λάτση είναι απεγνωσμένες προσπάθειες διάσωσης ενός αποτυχημένου deal, τα 790 εκατ δεν συγκεντρώνονται – Το ΤΤ ενσωματώνεται στην Eurobank και πωλούνται


Αναπόφευκτη είναι η κρατικοποίηση της Εθνικής και της Eurobank καθώς αδυνατούν να συγκεντρώσουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στις αμκ και εκ των πραγμάτων θα περάσουν στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα εθνικοποιηθούν.

Μετά τις διαρροές της προηγούμενης Παρασκευής από την Εθνική ότι μπορεί να συγκεντρώσει το 10% που αποκάλυψε το www.bankingnews.gr  και την δήλωση της Εθνικής ότι δεν θα σχολιάσει άλλη φορά σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν την εξέλιξη της αμκ των 7,9 δις ευρώ και την κάλυψη του 10% δηλαδή 790 εκατ υπήρξαν νέες διαρροές ότι ο Λάτσης θα καταβάλλει 150 με 200 εκατ ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής.
Ο Λάτσης ο οποίος παρέδωσε την Eurobank στο ελληνικό κράτος και ακολούθως στην Εθνική και πλέον κατέχει μειοψηφικό ποσοστό της Εθνικής τράπεζας θα καταβάλλει 150 με 200 εκατ που θα αξίζουν 108 με 144 εκατ ευρώ καθώς πρέπει να αφαιρεθεί, αναλογικά  και η αρνητική καθαρή θέση.
Οι μέτοχοι που θα κληθούν να συγκεντρώσουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής δηλαδή 790 εκατ σε αμκ των 7,9 δις ευρώ και σε σύνολο ανακεφαλαιοποίησης 9,75 δις ευρώ μαζί με τα ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές ύψους 1,85 δισ γνωρίζουν ότι καταβάλλοντας 790 εκατ θα έχουν αξία την ίδια στιγμή της επένδυσης 510 εκατ ευρώ.
Η Εθνική ως γνωστό εμφανίζει αρνητική καθαρή θέση -2,8 δις ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία π.χ. νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου εκ του καταστατικού τους δεν μπορούν να επενδύσουν σε τράπεζα με αρνητική καθαρή θέση.
Οι διαρροές της Εθνικής έχουν 5 σκοπιμότητες
εδώ στο bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα