Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ν. Νανόπουλος: Η Eurobank παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας προς την ανάπτυξη

του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Τους λόγους για τους οποίους το δ.σ. της Eurobank  αποφάσισε να προτείνει στη γ.σ. την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας από το ΤΧΣ, αλλά και την πεποίθηση ότι η τράπεζα θα επανέλθει πολύ σύντομα στον ιδιωτικό τομέα και ότι θα είναι παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας προς την ανάπτυξη, διατύπωσαν τα διοικητικά στελέχη της Eurobank.


Ο κ. Νανόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα υποβάλει η τράπεζα στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η συγχώνευση με την ΕΤΕ, θα της δώσει το δικαίωμα να εμφανίσει εκ νέου οργανική κερδοφορία, να έχει πρόσβαση στις αγορές, και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σε αυτό το δρόμο, κυρίαρχο ρόλο θα παίξει το προσωπικό της Eurobank το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο πλεονέκτημα της τράπεζας, τόνισε ο κ. Νανόπουλος, ευχαριστώντας και συγχαίροντας ταυτόχρονα το προσωπικό της τράπεζας για τις επιδόσεις του όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank διευκρίνισε ότι η ένταξη στο ΤΧΣ δεν σημαίνει κρατικοποίηση, με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Σημείωσε ότι εσφαλμένα χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος όρος και υπενθύμισε ότι το ΤΧΣ θα είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό άνω του 85% σε όλες τις συστημικές τράπεζες.

«Η απόφασή μας αυτή είναι απόφαση ευθύνης. Η τράπεζα θα είναι παρούσα στην μεγάλη προσπάθεια της χώρας και της ελληνικής οικονομίας να βρουν το δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής», είπε ο κ. Νανόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Τίμος Χριστοδούλου, χαρακτήρισε κομβικό σημείο στην ιστορία της τράπεζας τη σημερινή γενική συνέλευση, σημειώνοντας ότι συμπληρώνεται ένας κύκλος ο οποίος κλείνει και ανοίγει ένας καινούριος μετά από σύντομη μεταβατική περίοδο.

Ο κ. Χριστοδούλου εμφανίστηκε σίγουρος ότι η περίοδος ένταξης στο ΤΧΣ θα είναι σύντομη, θέλοντας όπως είπε, να απαντήσει στις διαδόσεις, τονίζοντας και αυτός ότι η τράπεζα δεν κρατικοποιείται.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, το ΤΧΣ αναμένεται να προσθέσει και άλλες μη συστημικές τράπεζες στη Eurobank  καθώς θα είναι βασικός μέτοχος με πάνω από 90%. Βασικός στόχος είναι η επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα. πρόσθεσε ο κ. Χριστοδούλου, εξηγώντας ότι η ένταξη στο ταμείο δεν αποτελεί κρατικοποίηση γιατί και το ΤΧΣ έχει στόχο την εξασφάλιση αποδόσεων.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ευρωπαϊκού ελέγχου, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα