Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Ν. Αναστασιάδης στο «ΝΕΤWEEK»: «Οι ευρωπαίοι επέλεξαν την Κύπρο ως πειραματόζωο»

Δεν είναι αντίθετος με ένα δημοψήφισμα για το νόμισμα, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε για την εκπομπή NETWEEK και την Έλλη Στάη. Ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει πως η απόφαση του Γιούρογκρουπ ήταν προειλημμένη και σημειώνει πως η Κύπρος ήταν το πειραματόζωο για τον τρόπο, με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι προβληματικές τράπεζες στην ευρωζώνη.
Μιλώντας στην Έλλη Στάη ο Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνει πως σημασία έχει η πειθαρχημένη διαχείρισης της κρίσης, κάνοντας λόγο για προειλημμένη απόφαση τω εταίρων για την Κύπρο.

Ν. Αναστασιάδης

«Ήταν μια καλοστημένη απόφαση η οποία είχε προειληφθεί και η οποία θα έπρεπε να επιβληθεί και ήταν ένα μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων που διατρέχουν κάποιες τράπεζες γιατί ο Σόιμπλε το είχε επαναλάβει...... Το πειραματόζωο θα έπρεπε να είναι μία μικρή χώρα για να μην επηρεάζει συστημικά το υπόλοιπο της ευρωζώνης.»
Ο Κύπριος πρόεδρος απαντά επίσης και στις φωνές εντός και εκτός Κύπρου που θέτουν ζήτημα νομίσματος, αλλά και για τους ενεργειακούς πόρους.
Ερώτηση
Αν δεν κάνω λάθος το ΑΚΕΛ θα βάλει θέμα νομίσματος. Υπάρχει περίπτωση να τεθεί και θέμα δημοψηφίσματος. Θα ήσασταν αρνητικός σε πιθανό δημοψήφισμα;

Απάντηση

Να απαντήσω και για το δημοψήφισμα, Κάθε τι που είναι έκφραση δημοκρατίας δεν θα μας βρει αντίθετους...Αυτοί οι όψιμοι που λένε να εγκαταλείψουμε το εθνικό νόμισμα είναι αυτοί που αποτάθηκαν πρώτοι στην τρόικα...Η αντιπολίτευση είχε συμφωνήσει το πρώτο πακέτο μέτρων.

Ερώτηση

Πιστεύετε ότι θα πάει πακέτο και η εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων και η λύση του εθνικού ζητήματος λόγω του διεθνούς περιβάλλοντος όχι μόνο των πιέσεων.

Απάντηση

Η ευχή μου θα ήταν να επιτύχουμε κάτι ανάλογο. Δηλαδή λύση του Κυπριακού συν εκμετάλλευση....Επείγει η λύση του εθνικού ζητήματος...Αλλά δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει μία λύση που θα φέρει 2η απόρριψη από τους Ελληνοκυπρίους...Τα καταφέραμε το 74, θα τα καταφέρουμε, και τώρα δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα