ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΕΗ: Διατηρεί "outperform" η Piraeus Sec


Διατηρεί την σύσταση “outperform” και την τιμή στόχο των 9 ευρώ ανά μετοχή για τη ΔΕΗ η Piraeus Sec. 

Όπως αναφέρει, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για την χρήση του 2012 ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Piraeus Sec, λόγω του υψηλότερου κόστους και των χαμηλότερων στοιχείων του EBITDA. 


Η διοίκηση της Επιχείρησης επανέλαβε το guidance της για συνολικές πωλήσεις 6,4 δισ. ευρώ (πωλήσεις ηλεκτρικού στα 6,1 δισ. ευρώ) και περιθώριο EBITDA 16,5-17%, που συμπεριλαμβάνει τις δυο αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος τον Μάιο και τον Ιούλιο. Η Piraeus Sec σημειώνει ότι οι δικές της εκτιμήσεις για τα περιθώρια είναι χαμηλότερα του guidance, ενώ ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις της διοίκησης της ΔΕΗ σε ότι αφορά τα έσοδα. 

Παρά την βελτίωση στο μισθολογικό κόστος (που για πρώτη φορά υποχώρησε κάτω από το 1 δισ. ευρώ) και τα μειωμένα κεφαλαιουχικά έξοδα, το αυξανόμενο βάρος των φόρων επηρεάζουν τόσο τα κόστη της ΔΕΗ όσο και την δυνατότητα των πελατών της Επιχείρησης να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς τους, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει τα επισφαλή χρέη. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα βοηθήσει στην αποκρυστάλλωση της αξίας της Επιχείρησης, ενώ η απελευθέρωση των τιμολογίων θα την βοηθήσει να επιτύχει μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική σε επίπεδο κόστους τιμολογιακή πολιτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα