Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η ΡΑΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 2,5 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

ΡΑΕ: Διεκδικεί 2,5 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ
Στα 2,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το χρέος σε ανταποδοτικά τέλη της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) από το 2001. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΡΑΕ αποφάσισε να διεκδικήσει τα χρωστούμενα μέσω της νομικής οδού καταθέτοντας αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια, η οποία δημοσιεύθηκε και στη Διαύγεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παλαιότερη κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης κάθε προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας έχει τη υποχρέωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους ανάλογα με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απορρόφησαν οι πελάτες τους από το Σύστημα ή από το Δίκτυο και είχε οριστεί το 2001 σε 17 δραχμές ανά μεγαβατώρα (MWh). Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία της ΡΑΕ η ΔΕΗ δεν έχει αποδώσει ποτέ το ποσό αυτό τα τελευταία 12 χρόνια.

Οπως αναφέρεται στον Τύπο, ο λόγος για τον οποίο η ΡΑΕ αποφάσισε τώρα να προχωρήσει στην αγωγή είναι γιατί και η ίδια βρέθηκε υπόλογη στο Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της, δεν νοείται να χάνει έσοδα που θεωρούνται και οιονεί έσοδα του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα