Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αίσθηση από την αποκάλυψη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για το ενδεχόμενο πώλησης του ΧΙΛΤΟΝ από την Alpha Bank


Εγραψε ο Μιχάλης Γελαντάλις στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για την ισχυρή πιθανότητα ο Κωστόπουλος της Alpha Bank- στην οποία ανήκει το ιστορικό "Χίλτον"-να βγάλει προς πώληση το ξενοδοχείο κόσμημα. Την είδηση σχολίασε με τον τρόπο του ο lobbystas προκαλώντας αίσθηση. 

Παραθέτουμε το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας>


Μπροστά στον κίνδυνο να υποχρεωθούν να πουλήσουν μη τραπεζικά «ασημικά» ενδέχεται να βρεθούν οι συστημικές τράπεζες, με αφορμή την υποβολή βιώσιμων επιχειρησιακών προγραμμάτων ώς τα τέλη Ιουλίου.

Καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει πως έως το φθινόπωρο θα τεθεί από τους δανειστές το δίλημμα εκχώρησης θυγατρικών δικτύων καταστημάτων στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης ή παγίων, δραστηριοτήτων όπως ξενοδοχεία, συμμετοχές σε εισηγμένες, εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Μάλιστα η εκ νέου επίσκεψη ολιγομελούς ομάδας ισραηλινού τουριστικού κολοσσού, αλλά και η παρουσία Ρώσων και Αμερικανών αυτές τις ημέρες σε πολυτελή ξενοδοχεία του Σαρωνικού, ενισχύουν τα σενάρια για στοχοποίηση συγκεκριμένων μονάδων.

Οπως ισχυρίζεται η ίδια πηγή, αμέσως μετά τον «Αστέρα Βουλιαγμένης», το «Hilton Αθηνών» φέρεται να αποτελεί το «τουριστικό φιλέτο» που επιβουλεύονται ξένοι όμιλοι. Το «Hilton Αθηνών» ανήκει στην Ιονική Ξενοδοχειακή, θυγατρική του ομίλου Alpha Bank, που όπως οι άλλες συστημικές τράπεζες εξαρτώνται κεφαλαιακά από το ΤΧΣ, από τους ξένους δανειστές.

Σε θέση-κλειδί στο κέντρο της Αθήνας, το «Hilton Αθηνών» θεωρείται πως πλεονεκτεί έναντι της «Μεγάλης Βρετανίας» και του «King George» και παρουσίασε κέρδη 2,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο (έναντι ζημιών 1,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο), αποτελεί δε το καύχημα του Γ. Κωστόπουλου, επικεφαλής του ομίλου.

Ενα τέτοιο ιστορικό κτήριο δύσκολα πωλείται, είχε πει το 2006 ο πρόεδρος της Alpha Bank. Ηταν ακόμη οι καλές εποχές, που το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αισθανόταν παντοδύναμο, με δίκτυα θυγατρικών στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, με ευρύτατη γκάμα δραστηριοτήτων πέραν του χρηματοπιστωτικού τομέα. Από τον τουριστικό κλάδο, τη ναυτιλία, την ενοικίαση αυτοκινήτων, τις μισθώσεις, μέχρι τη λιανική εκτείνονταν ο κύκλος εργασιών των Ελλήνων τραπεζιτών. Οχτώ χρόνια μετά την πρώτη φορά που τέθηκε ανοιχτά το ενδεχόμενο πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής και των δύο «Hilton» που είχε τότε ο όμιλος της Alpha Bank σε Αθήνα και Ρόδο, ελάχιστα πλέον θυμίζουν εκείνες τις εποχές.

Δείτε εδώ το σχόλιο του Lobbystas
ΠΗΓΗ :kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα