Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Οι ενστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν στο... πρόωρο τέλος της δίκης του Άκη

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Για την Τρίτη 14 Μαΐου διέκοψε το Τριμελές Εφετείο την δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω παθητικής δωροδοκίας, οπότε και οι δικαστές θα απαντήσουν επί των δεκάδων ενστάσεων που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Αυτό σημαίνει θεωρητικά πως η τέταρτη μέρα της πολύκροτης δίκης μπορεί να είναι και η τελευταία, αφού εάν το δικαστήριο κάνει δεκτές τις ενστάσεις τότε η δίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί, χωρίς αυτό το σενάριο να συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες.

Ήδη οι εισαγγελείς της έδρας πρότειναν την απόρριψη των ενστάσεων. Ήταν άλλη μια ήττα για την υπεράσπιση, μετά την αποδοχή του αιτήματος του δημοσίου να ζητήσει αποζημίωση, παριστάμενο ως πολιτική αγωγή. Πολλοί από τους δικηγόρους των 19 κατηγορουμένων μιλούν για πρόχειρα τεκμηριωμένες αποφάσεις (ή και τοποθετήσεις) από την πλευρά του δικαστηρίου.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συνήγορος του Γιάννη Σμπώκου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θεμελιώδεις νομικές έννοιες κακοποιούνται στη δίκη».

Στο μεταξύ οι κατηγορούμενοι που εμφανίζονται κανονικά στο δικαστήριο όλο και μειώνονται, αφού την Πέμπτη παραβρέθηκαν μονάχα επτά από τους δεκαεννέα κατηγορούμενους. Πιο ηχηρή ασφαλώς η απουσία της Βίκυς Σταμάτη, που επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας είπε πως έχει τύψεις που την πίεσε για να προσέλθει τις προηγούμενες φορές. "Το έκανα επειδή πιστεύω πως οι κατηγορούμενοι πρέπει να προσέρχονται από σεβασμό προς το δικαστήριο, όμως αυτό επιδείνωσε την κατάσταση της. Άλλες κατηγορούμενοι προτιμούν να κάνουν ηλιοθεραπεία."

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ.Κατσιάνης ζήτησε και από τους δύο πρώτες μάρτυρες του κατηγορητηρίου να προσέλθουν στις 14/5 στο Τριμελές Εφετείο, προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης, εάν φυσικά δεν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις των κατηγορουμένων.

Έλενα Σιάνου
/newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα