Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τελειώνει η ταλαιπωρία στη γραμμή Πέραμα - Σαλαμίνα


«Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι αύριο δεν θα υπάρξει και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αφού τα ασφάλιστρά τους θα ακριβύνουν», υποστηρίζει ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής

             
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Σαλαμίνας - Περάματος, ενώ τότε θα κριθεί και η τύχη των 210 ναυτικών που απολύθηκαν από τις δύο κοινοπραξίες οι οποίες είχαν αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων. Τα δρομολόγιά τους έχουν σταματήσει από τις αρχές της εβδομάδας, καθώς δεν είχαν συμμορφωθεί με την κοινοτική οδηγία που τους επιβάλλει να πληρώνουν αυξημένα ασφάλιστρα και το υπουργείο Ναυτιλίας ανακάλεσε τις άδειές τους.

Οι δύο κοινοπραξίες είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν υποχρέωση να ακολουθήσουν την οδηγία, το οποίο όμως με χθεσινή απόφασή του ουσιαστικά τις υποχρέωσε να συμμορφωθούν.
«Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ και οι δύο κοινοπραξίες συμμορφώθηκαν όπως είχαν δεσμευτεί, προσκόμισαν δηλαδή την απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη. Κατά συνέπεια, αφού πληρούμε πλέον όλες τις προϋποθέσεις, ζητάμε από το υπουργείο Ναυτιλίας την άμεση επαναδρομολόγηση των πλοίων μας, ώστε να επανέλθει η ομαλή κυκλοφορία στο λιμάνι. Από την πλευρά μας, κατηγορηματικά λέμε ότι σε μισή ώρα από τη στιγμή που θα μας δοθούν πίσω οι άδειες δρομολόγησης θα επανέλθουν και οι 210 απολυμένοι στην εργασία τους...» λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Παπανικολάου, νομικός σύμβουλος των δύο κοινοπραξιών.
«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναμένει πλέον και γραπτώς το αίτημα των δύο κοινοπραξιών για επαναδρομολόγηση των πλοίων τους. Αν τα πλοία είναι καθ' όλα εντάξει, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα...» λέει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος. Σημειώνεται ότι η γραμμή εξυπηρετείται προσωρινά με πλοία που έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα