ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ :ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΖΑΠΠΑ


Απαντώντας στην ερώτηση των Άδωνι Γεωργιάδη της ΝΔ και Ηλία Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η κατάργηση του Εθνικού Κληροδοτήματος του Ζαππείου αντίκειται στο Σύνταγμα.
"Με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 109 παρ. 1) δεν επιτρέπεται η μεταβολή του περιεχομένου ή των όρων διαθήκης, κωδικέλλου ή δωρεάς, ως προς τις διατάξεις τους υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ κοινωφελούς σκοπού", τονίζει σε έγγραφες απαντήσεις του στη Βουλή, και προσθέτει πως:

"Σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη Ευαγγέλη Ζάππα, όπως αυτή προκύπτει από τη διαθήκη του, η διοίκηση της περιουσίας του ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Συνεπώς η κατάργηση της Επιτροπής και η μεταφορά της αρμοδιότητας της διοίκησης της περιουσίας του Ευαγγέλη Ζάππα σε άλλο φορέα αντιβαίνει στη βούληση του διαθέτη και άρα στο άρθρο 109 παρ. 1 του Συντάγματος".
"Η μόνη δυνατότητα διαφοροποίησης από τη βούληση του διαθέτη δίνεται με την παρ. 2 του άρθρου 109, σύμφωνα με την οποία κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η επωφελέστερη αξιοποίηση ή διάθεση, για τον ίδιο ή άλλο κοινωφελή σκοπό, εκείνου που καταλείφθηκε ή δωρήθηκε, στην περιοχή που καθόρισε ο δωρητής ή ο διαθέτης ή στην ευρύτερη της περιφέρεια, όταν βεβαιωθεί με δικαστική απόφαση ότι η θέληση του διαθέτη ή του δωρητή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, για οποιονδήποτε λόγο, καθόλου ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου της, καθώς και αν μπορεί να ικανοποιηθεί πληρέστερα με τη μεταβολή της εκμετάλλευσης, όπως νόμος ορίζει", συμπληρώνει ο κ. Στουρνάρας.
Σημειώνεται ότι, ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε τονίσει πως "η Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων λειτουργεί με δικό της προϋπολογισμό και δεν επιχορηγείται από το κράτος. Μάλιστα το Κληροδότημα καταβάλλει υψηλούς φόρους εισοδήματος εξαιτίας των ενοικίων που εισπράττει από τις αίθουσες Ζαππείου Μεγάρου, του αναψυκτηρίου «Αίγλη», καθώς και των δύο περιπτέρων του, επί της οδού Αμαλίας. Από τα συγκεκριμένα έσοδα πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις του προσωπικού του, που δεν ξεπερνούν το 30% του προϋπολογισμού του, καθώς και τα έξοδα συντήρησης του Μεγάρου, του Κήπου του Ζαππείου και των Λόφων 'Αγρας και Αρδηττού".
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος έχει επισημάνει ότι από το 2004 έως το 2012, το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε από το φόρο εισοδήματος από τις μισθώσεις των κτηρίων, το ποσό των 4.900.000 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε όταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο για την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων προτείνοντας την κατάργηση Εθνικού Κληροδοτήματος.
ΠΗΓΗ :news247.gr

1 σχόλιο:

  1. αυτό έλλειπε να πουλήσουν και το ζάππειο :@ έχουν πουλήσει που έχουν πουλήσει την αξιορέπεια όλων των ελληνων και ανεχομαστε να μας σχολιαζει ο καθε ξενος και τωρα θελουν να πουλησουν το ζαππειο καλα που ειχε κανει και διαθηκη ο ανθρωπος τοτε ποιος ξερει τι θα καναν αν δεν ειχε κανει :( από αντωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα