Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δεν πάνε διακοπές οι Ευρωπαίοι


Η κρίση στερεί τις διακοπές 

Η κρίση φαίνεται πως στερεί τον ήλιο και τη θάλασσα από τους Ευρωπαίους, καθώς όλο και λιγότεροι σχεδιάζουν καλοκαιρινές αποδράσεις.


Η έρευνα που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Ipsos-Europe Assistance Group με δείγμα 4.048 ανθρώπων από επτά χώρες –Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αυστρία- είναι αποκαλυπτική για τη διάσταση των συνεπειών της κρίσης στη ζωή του μέσου Ευρωπαίου.

Μόνο ένας στους δύο (54%) θα καταφέρει να πάει διακοπές φέτος, γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση του ποσοστού κατά τέσσερις μονάδες από το 2012 και 12 μονάδες από το 2011. Όπως δήλωσε ο Μάρτιν Βίαλ, διευθύνων σύμβουλος της «Europe Assistance Group», οι χώρες με το μεγαλύτερο  ποσοστό ανεργίας είναι και αυτές που θα στερηθούν τις διακοπές. Ενδεικτικό είναι ότι το 58% των Ισπανών δεν θα ταξιδέψουν και το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία είναι 47%, αύξηση 10% σε σχέση με το 2012.

Από την άλλη, οι ευνοούμενοι που θα απολαύσουν τις ομορφιές της Μεσογείου και όχι μόνο είναι οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί, οι οποίοι έχουν βγει «αλώβητοι» από την κρίση, με αποτέλεσμα παρά τη μείωση τα ποσοστά να παραμένουν σταθερά.

Η Γαλλία, παρόλο που παραμένει στο «θρόνο», καθώς μόνο το 38% δεν θα έχει την πολυτέλεια να πάει διακοπές, έχει αρχίσει να νιώθει την πίεση της κρίσης με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο κατά οκτώ μονάδες σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα