Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Νέοι οικονομικοί εισαγγελείς οι Π. Αθανασίου και Γ. Μπρης

 Του Παναγιώτη Στάθη 

Νέοι οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου οι εισαγγελείς εφετών Παναγιώτης Αθανασίου (τακτικός) και Γαληνός Μπρης (αναπληρωτής).

Οι ανώτατοι δικαστές με την απόφαση τους αυτή αντικατέστησαν τους σημερινούς οικονομικούς εισαγγελείς Γρήγορη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι είχαν ζητήσει να μην ανανεωθεί η θητεία τους. 

Οι ίδιοι μάλιστα επικαλούμενοι την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων τους από τον εισαγγελέα διαφθοράς έχουν ήδη διαβιβάσει όλες τις σοβαρές δικογραφίες στο Εφετείο για να την χειριστούν οι αρμόδιοι συνάδελφοι τους.


Όπως είχε αναφέρει από πρωί το Capital.gr, ο Παν. Αθανασίου ως εισαγγελέας πρωτοδικών έχει χειριστεί στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας  πολλές  «καυτές» υποθέσεις που απασχόλησαν επί μακρό την επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων,  τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1,την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την Interamerican International επί ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά που αφορούσε  εξαπάτηση ομογενών από τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία μέσω επενδυτικών συμβολαίων, την υπόθεση Ζαχόπουλου με το «ροζ» DVD και την προμήθεια των φρεγατών  επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Γαληνός Μπρης ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τις δικαστικές περιπέτεια του Ακη Τσοχατζόπουλου όταν τον Απρίλιο του 2012 πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009). Ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κεντέρη-Θάνου για  «σκηνοθετημένο  ατύχημα, ψευδορκία και παρεμπόδηση ελέγχου ντόπινγκ» λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2004  καθώς  και την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ. ευρώ της εταιρείας ΑΣΠΙΣ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 



Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα