Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κάθε μισή ώρα τα δρομολόγια για Σαλαμίνα

Η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας με τον Πειραιά ομαλοποιείται σταδιακά, ενώ δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων, ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός.
Υποστήριξε, ότι αυτή τη στιγμή, τρία πλοία κάθε μισή ώρα εκτελούν τα δρομολόγια «Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας» και «Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πέραμα Μεγαρίδος».
"Έως το μεσημέρι η συχνότητα των δρομολογίων θα ενισχυθεί καθώς θα προστεθούν άλλα τρία φέρΙ μπόουτ, ενώ αναμένονται αφίξεις και άλλων πλοίων στην περιοχή" υπογράμμισε ο κ. Λαγκαδιανός.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής, είπε ότι η συνέχεια αυτής της κατάστασης είναι σε λάθος δρόμο και ότι χθες το απόγευμα υπήρξε μια συνάντηση με τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος Κώστα Κουνουγέρη, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση με τους πλοιοκτήτες των δύο κοινοπραξιών απο τις οποίες το υπουργείο ανεκάλεσε τις άδειες αποδοχής των δρομολογίων, καθώς δεν κατέθεσαν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης των πλοίων τους προς τρίτους.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος ανακοίνωσε ότι περίπου 210 άτομα που αποτελούσαν τα πληρώματα των 30 πλοίων των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούντο έως σήμερα στις γραμμές απολύθηκαν και κάλεσε όλες τις πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης είπε ότι ενόψει της θερινής περιόδου, η κατάσταση λόγω της αύξησης της κίνησης θα επιδεινωθεί και θα πρέπει το υπουργείο Ναυτιλίας να μεριμνήσει άμεσα για την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων.
Ο κ. Κατσικάρης κάλεσε εκ νέου τους πλοιοκτήτες των δύο κοινοπραξιών, που δραστηριοποιούντο έως τώρα στις γραμμές και στήριζαν έμπρακτα δεκάδες πολίτες της Σαλαμίνας το έργο τους, να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα