Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΣΕΒ

«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, επισημαίνοντας ότι η ελπίδα ξαναγεννιέται, αφού «η πτώση σταμάτησε και σύντομα αρχίζει η άνοδος» με την προϋπόθεση να μην υπάρξει χαλάρωση.

«Δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση, δεν έχουμε βγει από την ύφεση. Η ψυχολογία τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό βελτιώνεται. Η Ελλάδα μπαίνει στον διεθνή χάρτη επενδυτικού προορισμού» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε βγει από τα δύσκολα. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό» είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι έχει έναν μόνο φόβο: «Να μην χαλαρώσουμε, να πιάσουμε τους στόχους». «Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και να αποδίδουν. Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί. Για πρώτη φορά η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίστηκε και ξεμπλόκαραν οι επενδύσεις» είπε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να παραγάγουμε πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα».

«Η ανάκαμψη χρειάζεται σταθερότητα προσδοκιών» είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «στο α' εξάμηνο του 2014 υπολογίζουμε να επιστρέψουμε στις αγορές» και υπογραμμίζοντας ότι «το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά».

«Η Ελλάδα δεν είχε τραπεζικό σύστημα το τελευταίο 1,5 έτος εξαιτίας του PSI» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «μας ενδιαφέρει η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» αφού μέσω αυτής «θα ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς».

«Επιταχύνεται η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι «πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα εισέρχονται στην
οικονομία κάθε μήνα».

«Oι δόσεις προς την Ελλάδα θα εκταμιευτούν κανονικά. Στοχεύουμε στην εκταμίευση της δόσης και του Ιουνίου» είπε ο κ. Σαμαράς. Παράλληλα ανέφερε ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απεργία της ΟΛΜΕ μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις. «Για να υπάρξει ομαλότητα και ανάπτυξη, το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από το συντεχνιακό. Βάζουμε τέλος στην κυριαρχία των συντεχνιών με την συναίνεση της κοινωνίας» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι διατηρείται ο κανόνας της 1 πρόσληψης για 10 αποχωρήσεις στο Δημόσιο, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «σπάμε ταμπού, προγραμματίζουμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Για τις αποκρατικοποιήσεις σημείωσε ότι «επίκεινται άλλες δύο μεγάλες το 2013. Ποντάρουμε στο δαιμόνιο του Έλληνα επιχειρηματία. Στόχος είναι η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος. Οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα». Παράλληλα, έκανε λόγο για θετικούς όρους στην πώληση του ΟΠΑΠ.

«Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους, χωρίς μάλιστα να υπάρξει χρεοκοπία. Σταθεροποιήσαμε την γεωπολιτική μας θέση» είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι «το μνημόνιο σε 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχει και δεν θα χρειαστούμε νέο».

«Έχουμε όραμα για την αναπτυξιακή αναγέννηση της Ελλάδας. Η νέα Ελλάδα δεν θα διχάζει τους Έλληνες, θα τους ενώνει όλους. Ετοιμάζουμε την αναγέννηση της Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.


Διαβάστε
ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα