ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Νέα σενάρια για μειώσεις των συντάξεων

Νέες μειώσεις στις συντάξεις δείχνει η συνεχής διεύρυνση της “μαύρης τρύπας” του ΙΚΑ, με το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας να έχει σπαταλήσει στους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς σχεδόν τη μισή από την κρατική επιχορήγηση για το σύνολο του 2013. Σύμφωνα με τη “δημοκρατία” στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου το ΙΚΑ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το 45,38% της κρατικής επιχορήγησης, που μεταφράζεται σε 1,57 δισ ευρώ επί συνόλου 3,48 δισ ευρώ για ολόκληρο το έτος.

Εάν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μειωμένων εσόδων και αυξημένων δαπανών, τότε η διοίκιηση του Ιδρύματος εκτιμά ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 δισ ευρώ επιπλέον κρατική επιχορήγηση για να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Μόνο που η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία πρόταση για επιπλέον κρατική στήριξη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ετσι επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις συντάξεις.

Η εισφοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει αφού στο α’ τρίμηνο της χρονιάς η απόκλιση των εσόδων από το στόχο έφθασε το 8,05%, κάτι που μεταφράζεται σε σχεδόν 33/8 εκατ. ευρώ άνοιγμα στα ταμεία του ΙΚΑ.

Γι αυτό εξάλλου και η διοίκηση έσπευσε μέσω της διαδικασίας εσωτερικού δανεισμού να βρει 350 εκατ. ευρώ προκειμένου να καταβάλει τις συντάξεις του Μαϊου.

Υπολογίζεται πως κάθε μήνα απαιτούνται περίπου 850 εκατ. ευρώ για να καταβληθούν οι συντάξεις σε σχεδόν 1.200.000 συνταξιούχους. Τα έσοδα όμως από την αρχή του έτους κυμαίνονται κατά μ.ο. στα 750 εκατ.

Μοναδικό στήριγμα για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων αποτελεί η κρατική χρηματοδότηση, μόνο που πλέον και αυτή περιορίζεται.

 Πηγή:newsmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα