Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φόροι: Τα μυστικά της νέας δήλωσης


Με ολιγοήμερη καθυστέρηση θα ανοίξουν οι πύλες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από περίπου 5,6 εκατ. φορολογούμενους. 

Ενώ η έναρξη της διαδικασίας είχε προγραμματισθεί για σήμερα, κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν την καταχώριση στοιχείων στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε1, αναβάλλουν για το τέλος της εβδομάδας -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- τη λειτουργία της σχετικής εφαρμογής. 

Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν φέτος σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του διαδικτύου από όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, ακόμη κι από τους συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν και κλειδάριθμο στην περίπτωση που δεν διαθέτουν. 

Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις φέρουν αρκετές αλλαγές, στις οποίες θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή μισθωτοί, συνταξιούχοι και επιτηδευματίες για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Όλοι οι φορολογούμενοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, ανεξάρτητα από την πηγή και το ύψος του εισοδήματος που απέκτησαν το 2012. Η δυνατότητα να την υποβάλουν χειρόγραφα οι συνταξιούχοι ηλικίας άνω των 65 ετών και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ τελικώς θα καταργηθεί. Αν και προηγούμενη διάταξη απάλλασσε από την ηλεκτρονική υποβολή τη συγκεκριμένη κατηγορία, η διοίκηση της ΓΓΠΣ σχεδιάζει την κατάργησή της για πρακτικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους (αποστολή εντύπων κ.λπ.).διαβάστε περισσότερα εδώ στο euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα