Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ανεμογεννήτρια υπόσχεται να μειώσει το κόστος της αιολικής ενέργειας

Μια αμερικανική εταιρεία υποστηρίζει ότι επινόησε μια νέα τεχνολογία παραγωγής αιολικής ενέργειας, η οποία είναι έξι φορές αποδοτικότερη από τις συμβατικές και μπορεί να μειώσει το κόστος λειτουργώντας σε ένα ευρύτερο φάσμα καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με τη Sheer Wind, το σύστημα Invelox μπορεί να λειτουργήσει παράγοντας ενέργεια ακόμη και όταν στην περιοχή πνέουν άνεμοι ταχύτητας 1,5-3 χιλιομέτρων την ώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν πρόκειται για μια συμβατική ανεμογεννήτρια με πτερύγια, αλλά για μια κατασκευή με άξονα έναν πύργο ύψους περίπου 13 μέτρων που καταλήγει σε ένα «χωνί».
Ο άνεμος περνάει μέσα από το «χωνί» και από εκεί κατευθύνεται προς το έδαφος μέσω ενός διαύλου που γίνεται όλο και πιο στενός. Όταν συμπιέζεται, διοχετεύεται με μεγάλη ταχύτητα προς τα πάνω τροφοδοτώντας μια μικρή γεννήτρια.
Η Sheer Wind υποστηρίζει ότι η ανεμογεννήτριά της είναι έως και 600% αποδοτικότερη όταν χρησιμοποιείται με το συγκεκριμένο σύστημα, ένας ισχυρισμός που βασίζεται σε δοκιμές της ίδιας της εταιρείας.  Για την ακρίβεια, η αποδοτικότητα ποικίλει από 81 έως 660% σε σχέση με μια παραδοσιακή ανεμογεννήτρια, όμως κατά μέσο όρο φθάνει το 314% με διάφορες βελτιώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η ίδια ισχυρίζεται ότι κατόρθωσε να προχωρήσει στην παραγωγή αιολικής ενέργειας με κόστος 750 δολαρίων ανά κιλοβάτ, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης. Το ποσό, σημειώνει, είναι περίπου το ίδιο με το τελικό κόστος της ενέργειας από φυσικό αέριο και της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Χαμηλότερο είναι επίσης και το κόστος της συντήρησης.
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι το σύστημά της καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο απ’ ό,τι οι υπάρχουσες ανεμογεννήτριες, ενώ και τα πτηνά που θα το πλησιάσουν δεν διατρέχουν κίνδυνο. «Τα πτηνά αντιμετωπίζουν δυσκολία με τα κινούμενα αντικείμενα, όπως  με τα παραδοσιακά πτερύγια ανεμογεννητριών που κινούνται με ταχύτητα 240-320 χλμ./ώρα», δήλωσε στο Discovery News ο Νταριούς Αλάεϊ, επικεφαλής του τεχνικού τομέα της Sheer Wind.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα