ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΟΤΕ: Εργασιακή ειρήνη θέλει η διοίκηση

της Μάρως Τσαντήλα
Έμφαση στη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης δίνει η διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία δηλώνει ότι θα σεβαστεί την υφιστάμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που ισχύει ως το τέλος του 2014, και δεν θα μεταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων, παρότι στις 14 Μαΐου λήγει η μετενέργεια των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του
ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναλυτή κατά την τηλεδιάσκεψη για τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της εργασιακής ειρήνης, σημειώνοντας μάλιστα ότι η διοίκηση του ΟΤΕ επιλέγει πάντα κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η σύμβαση που υπεγράφη το 2011 προβλέπει μείωση των μισθών μεσοσταθμικά κατά 11%, μείωση εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και εφαρμογή του 35ωρου, αλλά και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι ο
ΟΤΕ προτίθεται να τηρήσει τη συμφωνία και δεν θα προχωρήσει σε καμία μεταβολή των μισθών για την περίοδο όπου η σύμβαση είναι σε ισχύ, δηλαδή ως το τέλος του 2014.

Επίσης πρόκειται να διατηρηθούν και κάποιες παροχές που προβλέπονται για τους εργαζόμενους και αφορούν τον λογαριασμό νεότητας και τις ειδικές άδειες για το προσωπικό.

Ωστόσο, αλλαγές πρόκειται να υπάρξουν στον κανονισμό μεταθέσεων αλλά και στον πειθαρχικό κανονισμό που είναι σε ισχύ από την εποχή που ο
ΟΤΕ ήταν ακόμη μονοπώλιο και θεωρείται ότι χρήζουν εκσυγχρονισμού.

Στην περίπτωση αυτή πρόκειται να εφαρμοστούν οι σχετικοί κανονισμοί της Cosmote. Ο Μιχάλης Τσαμάζ μάλιστα κατά τις αναφορές του στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο διάλογος με το προσωπικό γίνεται σε βάση κατανόησης και από τις δύο πλευρές ότι ο
ΟΤΕ πρέπει να εκσυγχρονιστεί.

Διαφωνία για τα μισθολογικά κλιμάκια
Η διοίκηση του
ΟΤΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων το τελευταίο διάστημα έχουν διαφωνήσει στο αίτημα των εργαζομένων να ισχύσουν τα μισθολογικά κλιμάκια που προβλέπονταν από παλαιότερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, των οποίων, όπως ήδη αναφέραμε, η μετενέργεια λήγει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διοίκηση από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η συζήτηση είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της ότι η υφιστάμενη συλλογική σύμβαση εργασίας ισχύει στο ακέραιο και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ωστόσο, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει τα κλιμάκια που δίνονταν ανά διετία στους εργαζόμενους, όπως προέβλεπαν οι παλαιότερες συμβάσεις

Για το θέμα αυτό η ΟΜΕ -
ΟΤΕ προσέφυγε στην τριμερή επιτροπή του υπουργείου Εργασίας όπου, μεταξύ άλλων από την πλευρά της Ομοσπονδίας έχει με έμφαση τονιστεί ότι «όποια αμφισβήτηση, τροποποίηση ή κατάργηση υφιστάμενων όρων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ακόμη και ένταξης ή χαρακτηρισμού αυτών ως 'οικειοθελείς παροχές' εμπίπτει σε μονομερή καταγγελία εκ μέρους της, της υφιστάμενης Σ.Σ.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα