Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αλ. Παπαδόπουλος: Ψευδαίσθηση η αισιοδοξία για την οικονομία, οδηγούμαστε σε πλήρες τέλμα


Αμφισβητεί το κλίμα αισιοδοξίας για την οικονομία ο πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος. Με άρθρο που δημοσίευσε στο προσωπικό του site, προειδοποιεί μάλιστα ότι το μνημόνιο οδηγεί σε “πλήρες τέλμα” εντός της επόμενης τριετίας.


“Παρά την σημερινή ρητορική του διεθνούς παράγοντα ότι η Ελλάδα δεν θα εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να αχθεί μόνη της εκτός αυτής είναι πολύ μεγαλύτερες από την παραμονή της”, τονίζει.
Ο Αλ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει την τελευταία αισιοδοξία για την οικονομία σαν ένα “ιαματικό ψεύδος”,  το οποίο όμως κάνει μια μεγαλύτερη ζημιά. “Καλλιεργεί ψευδαισθήσεις και υπονομεύει την επίπονη, αλλά άκρως αναγκαία, διαδικασία που οδηγεί στην βαθειά κατανόηση του προβλήματος και της πραγματικής κατάστασης, ώστε να δημιουργηθούν ουσιαστικές προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση”, εξηγεί. “Η ελπίδα και η αισιοδοξία δομούνται, δεν διακηρύσσονται”, τονίζει.
Και δηλώνει ότι παρά τα κάποια θετικά και εξυγιαντικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του μνημονίου, το πρόγραμμα αυτό, εκτός από τις ιδεοληψίες του και τα προβλήματα που δημιούργησε κυρίως στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, έπαυσε να οικοδομεί ουσιαστικές προϋποθέσεις δημιουργίας νέων διατηρήσιμων οικονομικών συνθηκών. “Είναι πλέον ανεπαρκές, ατελές και εμβαλωματικό”, τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα