ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

"Ναι" στο επίδομα γάμου από τον ΣΕΒ


 
Μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία Ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο: 

Οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου, που προβλέπει η σήμερα ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, στους εργαζόμενους που το λαμβάνουν –και δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του, που παρέχει ο νόμος. 

Η απόφαση αυτή είναι, σύφωνα με σχετική ανακοίνωση,  συνεπής προς την εργασιακή πραγματικότητα που επικρατεί στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. 


"Οι επιχειρήσεις μας δίνουν τις υψηλότερες αμοιβές, τηρούν διαδικασίες ουσιαστικής συνεννόησης με τους εργαζομένους τους και είναι οι πλέον συνεπείς στην εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε όλη την οικονομία. Γι’ αυτό άλλωστε, περιπτώσεις μονομερούς μείωσης κατώτατου μισθού από 751 ευρώ σε 586 όπως προβλέπει ο νόμος, πρακτικά δεν έχουν υπάρξει", σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Με αυτές τις αρχές και πρακτικές οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ θα αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις από την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ, και την έναρξη της μετενέργειας. 

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς συναντώνται με στόχο την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και εφόσον έχει απορριφθεί κάθε πιθανότητα επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, συζητείται το ενδεχόμενο υπογραφής νέας σύμβασης για τη διάσωση θεσμικών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου. 

Οι προτάσεις οι οποίες έχουν πέσει στο τραπέζι είναι οι εξής:

- Διατήρηση του επιδόματος γάμου έστω και μειωμένου ως ποσοστό του μισθού 
- Επίδομα γάμου ως σταθερό ποσό και όχι ως ποσοστό και 
- Επίδομα γάμου μόνο για το ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού 

Ρ. Σαλούρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα