Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

"BORGEN " ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ(Γ') ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Η σειρά μεταδίδεται και σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας , 
μέσα από το κανάλι ERT HD
Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation). 

Eπεισόδιο 7 /season 3/22:05


Περιγραφή επεισοδίου



Η κακοτυχία της Μπιργκίτε συνεχίζεται καθώς ο πρωθυπουργός, προς έκπληξη όλων, προκηρύσσει εκλογές 15 μήνες πριν από την λήξη της θητείας της κυβέρνησής του. Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα των Νέων Δημοκρατών θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα καθώς δεν έχει ακόμα διατυπώσει τους βασικούς άξονες της πολιτικής του, δεν έχει υποψήφιους για τις εκλογικές περιφέρειες αλλά ούτε και κονδύλια για την προεκλογική εκστρατεία του. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η κυβέρνηση έχει κλείσει τους σημαντικότερους διαθέσιμους χώρους για διαφήμιση. 




Εκτός από τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την απροσδόκητη προεκλογική εκστρατεία, η Μπιργκίτε έχει να αντιμετωπίσει και τα επακόλουθα της χειρουργικής επέμβασής της καθώς οι ακτινοθεραπείες τις προκαλούν πόνο και υπερβολική κόπωση με αποτέλεσμα να απουσιάζει από την εργασία της. Παρά τις παραινέσεις του γιατρού της, έχει επιλέξει να μην μιλήσει σε κανέναν για την ασθένειά της. 
Οι εκλογές είναι έκπληξη και για το κανάλι TV1. Στη σύσκεψη για την κάλυψή τους, ο Τόρμπεν υπόσχεται στον Αλεξ ότι το TV1 θα έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση από το Channel 2, όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθώς το Channel 2 καταφέρνει να έχει σε πάνελ και τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος. Ο Τόρμπεν υποχρεούνται να αναβάλει το σχέδιό του για debate μεταξύ των αρχηγών κομμάτων για την επομένη, κάτι που δυσαρεστεί τον Αλεξ. Επιπλέον, η σχέση του με την Πία του δημιουργεί προβλήματα. 
Η Μπιργκίτε, μετά την ακτινοθεραπεία, βρίσκεται ξαπλωμένη στον καναπέ του σπιτιού της, όταν ακούει την αναγγελία των εκλογών. Φτάνοντας στη δουλειά, μαθαίνει ότι είναι πολύ αργά για το κόμμα της να κλείσει καλούς χώρους διαφήμισης σε περιοδικά και λεωφορεία. Η Μπιργκιτε δέχεται τα νέα ήρεμα και ζητάει από τους συνεργάτες της να σκεφτούν δημιουργικές εναλλακτικές λύσεις. Στη συνέχεια συζητούν για τη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής του κόμματός τους, πριν από το debate των αρχηγών την επομένη, καθώς διαφαίνεται ότι το κύριο διακύβευμα των εκλογών θα είναι η οικονομία. Συμφωνούν να ζητήσουν τη συνδρομή του καθηγητή Οικονομία Ραβν ο οποίος δέχεται απρόθυμα να βοηθήσει. Στη συνάντηση μαζί του η Μπιργκίτε είναι πολύ κουρασμένη και ζητάει να ακούσει την ουσία των θέσεών του, κάτι που προκαλεί εκνευρισμό και στη Μπιργκίτε και στον ίδιο τον Ραβν. Παρόλα αυτά, ο Ραβν προσφέρεται να βοηθήσει το κόμμα καθ΄όλη την προεκλογική εκστρατεία. 
Στη συζήτηση για την προετοιμασία του debate,ο παρουσιαστής προτείνει έναν αντισυμβατικό τρόπο να καθίσουν οι αρχηγοί των κομμάτων κάτι με το οποίο συμφωνεί ο Τόρμπεν προς μεγάλο εκνευρισμό της Πία. 
Κατά τη διάρκεια του debate, η συζήτηση γρήγορα στρέφεται στην οικονομία της Δανίας. Η Μπιργκίτε λέει ότι το κόμμα της έχει στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Δανίας, ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί να αυξηθούν οι φόροι για το περιβάλλον. Όταν ο παρουσιαστής της ζητάει να εξηγήσει περισσότερο τις θέσεις αυτές, η Μπιργκίτε δυσκολεύεται. Αυτό καταλήγει σε μια μακρά και δυσάρεστη αλληλουχία ερωτήσεων τις οποίες η Μπιργκίτε προσπαθεί να αποφύγει. Στο τέλος, καταρρέει μπροστά στην κάμερα. Ο Άλεξ είναι ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη και συγχαίρει τον Τόρμπεν μετά την εκπομπή. 
Την επομένη, η Μπιργκίτε ενημερώνει τα παιδιά της για την ασθένειά της, τα οποία μετά το πρωινό τη συνοδεύουν στη θεραπεία της. Η Μπιργκίτε δεν επιθυμεί πλέον να λέει ψέμματα ούτε στον εαυτό της ούτε στους άλλους. 

Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη. 
Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους». Μια σειρά για τα πολιτικά πάθη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας … φανατισμό στην τηλεθέαση! 
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Brigitte Nyborg, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν. 
Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Kasper και η δημοσιογράφος Katrine, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της Brigitte. 

Σκηνοθέτης: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm 
Παραγωγή: Camilla Hammerlich 
tvradio.ert.gr
dr.dk/DR1/Borgen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα