Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

"BORGEN " ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ(Γ') ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation). 

Eπεισόδιο 9 /Season 3/22:05

Περιγραφή επεισοδίου


Στη Δανία κόμματα και μίντια είναι απασχολημένα με τις εκλογές καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής τους πλησιάζει. Ευτυχώς, η
Μπιργκίτε έχει διαγνωστεί πλήρως υγιής και μπορεί να επιστρέψει στα πολιτικά της καθήκοντα. Μέχρι στιγμής, οι Νέοι Δημοκράτες πηγαίνουν καλά στην προεκλογική εκστρατεία και οι πολίτες έχουν δεχτεί με ενθουσιασμό τη δήλωσή τους ότι δεν υποστηρίζουν συγκεκριμένο υποψήφιο για την πρωθυπουργία. Φαίνεται να κερδίζουν πέντε θέσεις όμως η Μπιργκίτε δεν είναι ικανοποιημένη και θέλει να τις αυξήσει. Το κόμμα των Νέων Δημοκρατών έχει να αντιμετωπίσει μια πρόκληση: πολλές από τις ψήφους που αναζητούν πηγαίνουν στο Κόμμα των Μετριοπαθών καθώς ο λαός της Δανίας δυσκολεύεται να ξεχωρίσει τα δύο κόμματα. Η Μπιργκίτε σχεδιάζει μια επίθεση κατά των Μετριοπαθών δείχνοντας ότι έχουν μετακινηθεί από ένα Κεντρώο σε ένα δεξιό κόμμα. Αλλά και να αποκαλύψει στο εκλογικό σώμα τη βίαιη ιδιοσυγκρασία του προέδρου τους. Στο κανάλι TV1, οι εκλογές κυριαρχούν επίσης. Ο Άλεξ θέλει να μετατρέψει τη κλασική συζήτηση των αρχηγών κομμάτων σε πολιτικό τηλεπαιχνίδι και ο Τόρμπεν συμφωνεί απρόθυμα. Ο Τόρμπεν,που αντιμετωπίζει και οικογενειακά προβλήματα,κοιμάται πλέον στο γραφείο και βλέπει τα παιδιά μόνον για λίγες ώρες κάθε φορά. Η Πία εξακολουθεί να νοιώθει αισθήματα για τον Τόρμπεν αν και η σχέση τους έχει τελειώσει. Σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους, η Μπιργκίτε, κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συνάντησης με τον πρόεδρο των Μετριοπαθών, επισημαίνει τις αντιφάσεις ανάμεσα στο πρόγραμμά τους και τις πραγματικές θέσεις τους κατά την ψηφοφορία διαφόρων νομοσχεδίων. Μια μέρα μετά τη συνάντηση αρχίζει μια μεγάλη εκστρατεία σπίλωσης της Μπιργκίτε και δυστυχώς αυτό φαίνεται να ευνοεί το κόμμα των Μετριοπαθών. Ο οικονομικός σύμβουλος των Νέων Δημοκρατών πιστεύει ότι μπορούν να κερδίσουν μερικές ψήφους επισημαίνοντας τις αντιφάσεις στην οικονομική πολιτική των Μετριοπαθών. Εν τω μεταξύ ο Τόρμπεν, την τελευταία στιγμή, αποφασίζει η συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων να γίνει με την κλασική μορφή της και όχι να την μετατρέψει σε το πολιτικό τηλεπαιχνίδι, προς ευχαρίστηση του προσωπικού. Στη διάρκεια της συζήτησης η Μπιργκίτε επισημαίνει διάφορες αντιφάσεις στο οικονομικό πρόγραμμα των Μετριοπαθών καθώς επίσης και στις υποσχέσεις τους για φορολογικές απαλλαγές και αποκαλεί τον Κρουζ ανεύθυνο. Ο Κρουζ χάνει την ψυχραιμία του κάνοντας ατυχείς δηλώσεις αλλά όταν το αντιλαμβάνεται είναι πλέον αργά. Η Μπιργκίτε αναδεικνύεται κερδισμένη από τη συζήτηση. Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση της, επιστρέφει στο σπίτι όπου ανακαλύπτει ότι υπάρχει ένα εξόγκωμα δίπλα στη χειρουργική ουλή. Τρομαγμένη τη δείχνει στον Τζέρεμι ο οποίος την έχει επισκεφθεί. Συμφωνούν την επομένη η Μπιργκίτε να καλέσει το γιατρό. 




Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη. 
Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους». Μια σειρά για τα πολιτικά πάθη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας … φανατισμό στην τηλεθέαση! 
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Brigitte Nyborg, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν. 
Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Kasper και η δημοσιογράφος Katrine, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της Brigitte. 





Σκηνοθέτης: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm 
Παραγωγή: Camilla Hammerlich 

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα